Video: Familiens oksekøds- og kartoffelfad
Familiens oksekøds- og kartoffelfadKøkken:
Ingredienser:
Dansk
8
Tilberedningstid
1 timer 0 minutter
Arbejdstid
20 minutter
Antal personer:
-
10 stk Kartofler
-
1 deciliter Skummetmælk
-
2 spsk Smør
-
1 stk Løg
-
1 stk Grøn peberfrugt
-
1 kg Hakket oksekød 3-7%
-
250 gram Mozzarella 30+
-
1 bdt Frisk persille
Familiens oksekøds- og kartoffelfad
Tænd ovnen på 190 grader og lad den varme op.
Hæld vand og kartofler i en gryden og lad dem koge i 15 minutter til kartoflerne er møre.
Stik dem med en gaffel for at mærke efter.
Glider kartoflen nemt af gaflen er de færdige.
Mos kartoflerne med smør og mælk til du får en jævn mos.
Hak løg og peberfrugt.
Svits kødet sammen med løg og peberfrugt i en gryde med olie eller margarine.
Krydr det med salt og peber.
Smør et ildfast fad.
Kom et lag kød i bunden og et lag kartoffelmos ovenpå.
Forsæt lag af skiftevis kød og kartoffelmos til der ikke er mere.
Drys mozzarella hen over og stil fadet i ovnen.
Lad den bage i 20 minutter.
Pynt retten med persille og server den.
Velbekomme!
Varme retter med kartoffel
Familiens oksekøds- og kartoffelfad er en lækker varm ret vi ynder at lave i efterårsmånederne. Vi kan dog også lide mange andre varme retter med kartoffel. En god efterårsklassiker er osso buco med kartoffelmos. Du kan også lave en bøf stroganoff med kartoffelmos.
Spørgsmål:
Hvad er det grønne? Er det persille? Det ingår nemlig ikke i opskriften.
Svar:
Ja, det er persille, som er blevet brugt for at pynte retten.
Mvh.
Martin
Opskrifter.dk
30/09-2009 af Opskrifter.dk
Spørgsmål:
Jeg har været ude for, at hvis man koger kartoflerne med salt bliver kartoffelmosen sej og "lang", er det ikke bedre at salte efter mosen er tilberedt? Mvh Pernille
Svar:
Det er et spørgsmål om smag og konsistens. Men jo, der er risiko for at mosen bliver 'lang' hvis kartoflerne koges med salt. Samtidigt skal man være opmærksom på ikke at blende kartoflerne for meget - derved risikerer mosen også at blive lang og sej.
Mvh.
Martin
Opskrifter.dk
30/04-2008 af Opskrifter.dk
Spørgsmål:
Det er da ikke mange kartofler til 10 personer; bare 10 kartofler ?
Svar:
Hvis du godt kan lide kartofler, så tag bare lidt mere eller brug bagekartofler.
mvh
Tomas
opskrifter.dk
15/09-2006 af Opskrifter.dk
Spørgsmål:
Kan man ikke bruge sødmælk i stedet for skummetmælk i denne ret ?
Svar:
Jo - det kan du godt - det betyder ikke noget for smagen, det er kun et spørgsmål om rettens fedtprocent, men da du kun skal bruge 1 dl. til kartoffelmosen, har det ikke den store betydning.
mvh.
Dorthe
opskrifter.dk
06/08-2006 af Opskrifter.dk
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Rullesteg med fyld
Rullesteg med fyldStegBred/fold rullestegs-slaget ud på bordetDæk det med de skyllede spin...
Fondant
Fondant Gør et vandbad klar. Hæld en spsk. olie i gryden. Tilsæt citronsaft. De...
Små spicy fishcakes
Rør den hakkede torsk med salt og æg, til den hænger godt sammen. Tilsæt derefter alle de...