Video: Krabbemousse med asparges
Krabbemousse med aspargesKøkken:
Ingredienser:
Fransk
11
Tilberedningstid
3 timer 0 minutter
Arbejdstid
30 minutter
Antal personer:
-
250 gram Kogt krabbe
-
1 stk Citron
-
75 gram Creme fraiche 38%
-
1 tsk Havsalt
-
1 knsp Citronpeber
-
1 bæger Kapers
-
20 stk Grøn asparges
-
75 gram Creme fraiche 38%
-
4 kvist Frisk estragon
-
2 spsk Citronsaft
-
1 bdt Frisk kørvel
Kom krabbekød i en blender med saft fra citron, halvdelen af creme fraichen (resten er til dressingen), salt og citronpeber.
Bland kapers i krabbemoussen.
Skær bunden af aspargesene og blanchér dem i kogende vand i 3 min.
Køl dem ned med koldt rindende vand.
Placér asparges stående langs kanten af en rund form.
Fyld med krabbemousse op til formens kant og stil den i køleskab i 2 timer.
Dressing:
Creme fraiche blandes sammen med hakket estragon, salt, peber og citronsaft.
Tag moussen ud af formen og anret på dressingen.
Pynt med kørvel.
Spørgsmål:
Hej Er denne forret egnet til at lave dagen før? Du nævnte en rugbrødsform som svar til et andet sprøgsmål, men er det ikke en protionsanretning, der er vist på billedet?
Svar:
Hej, den kan du sagens lave dagen før
Du har ret, det er lavet i en portions form og det ser noget bedre ud, pas på at portionen ikke bliver alt for stor
Mvh Tomas
opskrifter.dk
16/12-2012 af Opskrifter.dk
Spørgsmål:
hvad er det for en form der skal bruges. Kan man ikke bruge noget andet end kapers,da det ikke lige falder i god smag?
Svar:
Det kunne fx være en rugbrødsform. Du kan sagtens helt undlade kapers el. tilsætte en anden grøntsag, som du synes om.
Mvh.
Martin
Opskrifter.dk
29/12-2008 af Opskrifter.dk
Spørgsmål:
Hej! Nu er det sådan at jeg har nogle ynglingsretter og ikke kan finde opskrifterne overhovedet. Er fra når jeg har været ude og spise. Håber virkelig du kan hjælpe Unghaneterrin svøbt i sawoykål. Ørredemousse.(den er lidt stiv i det) Og en kartoffeltærte mener den kaldes pom anne. Vil virkelig gerne ha opskrifterne på dem. Har selv omkring 100 kogebøger, men deri er de heller ikke. på forhånd tak
Svar:
Jeg kan desværre ikke hjælpe med opskrift på unghaneterrin.
Jeg har vedhæftet opskrifter, som ligner én på ørredmousse - den ene er på krabbemousse, som udskiftes med ørred.
Og her er en opskrift på pommes anna
Pommes Anna
½ kg bagekartofler
4 spsk smeltet smør
Friskkværnet salt & peber
evt.løg eller hvidløg
Fremgangsmåde:
Skær de skrællede kartofler i tynde skiver - du kan evt. bruge et rivejern.
Smør en tærteform med 1 spsk smør. Læg en tredjedel af kartoffelskiverne , så de overlapper hinanden over hele bunden. Drys let med salt og peber. Pensl med 1 spsk smør. Gentag lagene endnu 2 gange, og slut med smør.
Dæk kartoflerne med bagepapir og læg noget tungt herover, f.eks.et tærtefad. Bag kartoflerne i 30 minutter. Fjern det ekstra fad og bagepapir, og bag kartoflerne endnu 15 minutter, så de bliver gyldne og sprøde på oversiden.
Tip: Hvidløg eller finthakket løg kan lægges imellem lagene, alt efter smag og hvilken ret kartoflerne skal serveres til.
mvh
Martin
opskrifter.dk
11/02-2008 af Opskrifter.dk
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Quinoagrød
QuinoagrødDenne quinoagrød laves aftenen inden, den skal spises. Skyl din hvide quinoa i v...
Luftige boller
Sådan laver du luftige boller Opløs gæren i det lunkne vand tilsæt halvdelen af melet og...
Æggekage med bacon og tomat
Pisk æg og mælk sammen. Steg baconen næsten færdig på en pande og tilsæt de to tomater skå...