Video: Indbagt rødtunge med kold sauce
Indbagt rødtunge med kold sauceKøkken:
Type:
Ingredienser:
Dansk
Hovedret
11
Tilberedningstid
30 minutter
Arbejdstid
1 timer 30 minutter
Antal personer:
-
600 gram Rødtunge
-
0 Havsalt
-
2 stk Æg
-
0 Piskefløde 38%
-
300 gram Butterdej
-
0 Hvedemel
-
500 gram Frisk spinat
-
2.5 deciliter Creme fraiche 18%
-
0.5 bdt Frisk purløg
-
0.5 bdt Frisk persille
-
0 Peber
Hak fiskekødet i en food-processor, tilsæt lidt salt og kør til farsen bliver sej. Tilsæt et æg og rør til den er fast og næsten glat. Tilsæt fløden og rør til farsen er helt fin og glat. Pres eventuelt farsen igennem en fin sigte, hvis den er lidt klumpet, eller hvis der er anvendt fisk med lidt ben i. Tø butterdejen op. Skyl spinaten godt, pluk den og damp den, så den falder lidt sammen. Køl den af og lad den dryppe helt af. Varm ovnen op til 180 grader. Pisk de to resterende æg let. Rul butterdejen ud med lidt mel i 2 lige store plader på ca. 30x40 cm. Læg den ene på en smurt bageplade. Læg spinaten på som bund og sørg for, at der er 3-4 cm butterdej fri omkring. Læg rødtungefileterne én af gangen ovenpå spinaten og smør derefter fiskefarsen på, således at spinat og rødtunge er gemt. Smør butterdejskanten med pisket æg hele vejen omkring. Læg så den anden plade butterdej over og tryk dem sammen i kanten med en gaffel eller fingrene. Skær den til, så den får form som en fisk. Stik evt. "skæl" med en spiseske. Pensl hele fisken med pisket æg og bag den midt i ovnen i ca. 45-50 minutter, til den er sprød og gylden. Rør en kold sauce af creme fraiche og friskhakkede krydderurter. Smag til med salt, peber og efter behag med citron, hvidløg osv. Anret på skærebræt og skær op ved bordet, eller tilbered og anret som mindre portionsanretninger.
Servér med nye kartofler og en god råkostsalat.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Avocado med rejer og kaviar
Skær avocadoerne over på langs, og udhul dem. Mos frugtkødet med en gaffel, og rør mayonai...
Stuvning med kylling og majs
Skær kyllingekødet ud i mundrette bidder. Krydr dem med salt og peber. Opvarm olie samt...
Bagte rejer med citron og hvidløg
Forvarm ovnen til 230°C. Skær hvidløget i tynde skiver. Put hvidløg skiverne i et flad...