Video: Kold agurkesuppe med røget laks og dild
Kold agurkesuppe med røget laks og dildKøkken:
Ingredienser:
Dansk
10
Tilberedningstid
2 timer 40 minutter
Arbejdstid
45 minutter
Antal personer:
-
2 stk Løg
-
4 stk Agurk
-
1 stk Bagekartoffel
-
1 spsk Smør
-
0.75 deciliter Hønsebouillon
-
0.5 bdt Frisk dild
-
1 tsk Køkkensalt
-
2 deciliter Creme fraiche 18%
-
100 gram Røget laks
-
0.5 bdt Frisk dild
Hak løgene.
Halvér agurkerne og skær hver halvdel i skiver på 1 cm tykkelse.
Skær kartoflen i terninger på 1x1 cm.
Smelt smørret i en gryde.
Svits løget i ca. 5 min.
Tilsæt agurk og kartoffel og steg i yderligere 2 min.
Tilsæt bouillon, hakket dild og salt og bring suppen i kog.
Skru ned til lav varme og lad suppen simre i ca. 25 min. eller til kartoffelterningerne og agurkeskiverne er møre.
Blend suppen glat, evt. over flere omgange.
Hæld den tilbage i gryden og lad den afkøle i et kvarter.
Rør halvdelen af creme fraichen i.
Stil suppen i køleskabet i to timer. Smag suppen til.
Fordel den i portionsskåle og læg en klat af det overskydende creme fraiche i midten af hver portion.
Fordel røget laks og hakket dild oven på suppen.
Spørgsmål:
Kan jeg lave den dagen før??
Svar:
Hej Suzanne,
Du kan lave alle supper dagen før, så er den jo også på køl og allerede kold, når den skal serveres - super smart!
De bedste hilsner,
Malene, Opskrifter.dk
04/06-2020 af Opskrifter.dk
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Lækker bønnesalat
Lækker bønnesalatNip bønnerne og kog dem i letsaltet vand, til de netop er møre (ca. 4 min...
Skinke- og æggefad
Skær kartoflerne i tynde skiver. Hak skinken og æggene fint. Klip purløgene. Læg et lag ka...
Vegetarsalat med grønne linser
Vegetarsalat med grønne linserLøg og hvidløg hakkes. Hæld lidt olie i en stor gryde, varm...