Video: Oksemørbrad med peberrod og ristet hvidløg
Oksemørbrad med peberrod og ristet hvidløgKøkken:
Ingredienser:
Italiensk
7
Tilberedningstid
50 minutter
Arbejdstid
1 timer 0 minutter
Antal personer:
-
1 stk Hvidløg
-
6 spsk Frisk peberrod
-
0.25 tsk Bordsalt
-
1 spsk Frisk basilikum
-
1 spsk Frisk timian
-
0.25 tsk Peber
-
1.5 kg Oksemørbrad
Forvarm ovnen til 175°C.
Fjern den hvide, papiragtige skal fra hvidløget uden at dele fedende fra hinanden.
Pensl det med olivenolie, dæk det med folie og rist det i ovnen i en time (sluk ikke ovnen bagefter).
Afkøl hvidløget i 10 min., del fedende og klem dem for at udvinde selve hvidløgsmassen.
Mos hvidløg, peberrod, salt, basilikum, timian og peber sammen med en gaffel.
Skru ovnen op til 200°C.
Puds mørbraden og gnid den med hvidløgsmosen.
Steg mørbraden i 40 min. i ovnen, eller til et stegetermometer viser 70-75°C.
Placér mørbraden på et fad.
Dæk den til, lad den hvile i 10 min. før den skæres i skiver, der serveres som en delikat forret.
Vin - Exmoor Cabernet Sauvignon - Stk. pris v/6 flasker
Vinhus: Xanadu (Rathbone), Grampians, Australien, Type: Rødvin Normal stk. pris v/køb af 6 flasker 129,- Spar 10% med Opskrifter.dks rabatkodeVin - Exmoor Cabernet SauvignonExmoor er Xanadu's forbedrede pendant til "Next of Kin"-serien, der byder på strukturerede hverdagsvine i flot harmoni og balance og til en yd... læs mere
Ved brug af rabatkode: OPSKRIFTER
Spørgsmål:
Jeg har en stegt oksemørbrad liggende i fryseren. Kan jeg servere den kold med peberrod som frokostret eller er den en måde at varme stegen på uden den bliver tør?
Svar:
Hej , du kan begge dele.Kan man varme den på en måde så at den bliver næsten lige så lækker som den dag I fik den første gang ? Nej , desværre det går ikke med en teknik jeg kender.
Men som du skrev; server den kold, du kan også skære den i skiver og lige vende den på panden og servere noget varmt til
Mvh Tomas
opskrifter.dk
13/06-2009 af Opskrifter.dk
Spørgsmål:
Jeg fik til mit bryllup en oksemørbrad, der var intervalstegt. den var super mør og lækker. Hvordan gør man? Mvh. Tove
Svar:
Intervalstegning er et udtryk for, at stegen tilberedes af flere omgange.
En oksemørbrad(alt efter størrelsen) skal have 4 gange ca. 10 min. i ovnen ved 200 grader. i mellem hver tilberedning skal kødet ud og hvile indpakket i alufolie og et viskestykke i 10 min.
Så når kødet tages ud efter sidste stegning af 10 min., skal det lige hvile 10 min. inden det kan skæres ud.
Mvh.
Martin
Opskrifter.dk
17/05-2007 af Opskrifter.dk
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Italienske asparges
Læg aspargesene i et smurt ovnfast fad.Rør tomat, vand, oregano, hvidløgspulver, salt og p...
Ovnbagte kødboller med ramsløg, sprøde kartofler og coleslaw
Tænd ovnen på 200 grader, gerne på varmluft.Skur kartoflerne, kom dem i et ovnfast fad,...
Flerkornsbrød
Bland to slags mel, bagegær og salt i en skål. Bland solsikkefrø, sesamfrø og græskarkerne...