Video: Bløde møllehjul
Bløde møllehjulKøkken:
Type:
Ingredienser:
Dansk
Bagværk
8
Tilberedningstid
20 minutter
Arbejdstid
20 minutter
Antal personer:
-
50 gram Gær
-
450 gram Hvedemel
-
450 gram Durummel
-
1.5 spsk Vindruekerneolie
-
5 deciliter Vand
-
0 Havsalt
-
1 tsk Sukker
-
1 stk Æg
Bland alle ingredienserne til dejen. Dejen æltes godt sammen til en lind og smidig dej. Den skal være fugtig - også selvom det klistrer en smule. Drys lidt mel og lad dejkuglen hvile ca. 10 minutter, inden den deles ud i 16 lige store klatter (ved 8 pers.). Drys lidt mel henover disse, og tril dem til stramme runde boller. Disse samles til et møllehjul med ca. 1 1/2 cm imellem hver bolle. Møllehjulet hæver i ca. 30 minutter med et viskestykke over. Pensles med æg, og drysses med lidt salt. Bages ved 200°C til de er gyldne (ca. 20 minutter). Tip: Hvis børn skal være med til at bage er det en god ide at bruge pasteuriseret æg.
Spørgsmål:
Jeg tænkte på om du kunne være mig behjælplig med en god opskrift på møllehjul, gerne hvor man kan putte forskellige ting i. På forhånd tak... Winnie Christiansen
Svar:
Kig under bagværk efter "Bløde møllehjul". Dem kan du sagtens putter kerner, hvidløg, urter eller hvad du har lyst til i. Evt. skal du tilsætte lidt mere mel i opskriften.
mvh Tomas
Opskrifter.dk
11/07-2006 af Opskrifter.dk
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Røræg
RørægSlå æg ud i en skål, pisk til de en ensformig masse. Kom mælk, salt og peber i....
Fyldt and med lynstegt ingefær, salvie og rabarber
Der kan bruges 2 små ænder (moseand) til 6 personer. Fyldet skal ikke spises bagefter,...
Vinterlam
Varm smørret eller margarinen op i en gryde, og vend kødet heri. Drys melet over, og svits...