Video: Syltede chilier
Syltede chilierKøkken:
Ingredienser:
Andet
13
Tilberedningstid
30 minutter
Arbejdstid
15 minutter
Antal personer:
-
12 stk Frisk chili
-
3 stk Gulerod
-
3 stk Løg
-
1 stk Rød peberfrugt
-
2 stk Hvidløgs fed
-
6 spsk Olie
-
6 deciliter Eddike
-
1 spsk Frisk oregano
-
1 spsk Frisk merian
-
1 spsk Frisk timian
-
1 tsk Bordsalt
-
0.5 tsk Peber
-
1 spsk Sukker
Syltede chilier
OBS: Brug engangshandsker, når du skal håndtere chili.
Skær chilierne i tynde skiver.
Skræl gulerødderne og skær dem og løgene i tynde skiver.
Peberfrugten skæres i tynde strimler. Hvidløg hakkes fint.
Svits chilier, gulerødder, løg, peberfrugt og hvidløg i en stor gryde.
Hæld derefter de svitsede ingredienser i en skål.
Stegeolien gemmes og bruges i næste trin.
Tilsæt eddike, krydderurter, salt og peber til olien i gryden.
Bring det i kog og lad det koge ind til halvdelen.
Hæld denne lage over grøntsagerne i skålen og lad det hele køle af.
Herefter hældes blandingen i et skoldet sylteglas, som opbevares mørkt og ikke for varmt.
Efter åbning skal glassene opbevares i køleskabet.
Nyd dit glas meds syltede chilier - Velbekomme.
Brug dine syltede chilier som tilbehør i retter
Du kan med fordel tage dine syltede chilier frem, når du laver mexicanske retter såsom tacos eller enchiladas med grøntsagsfyld. Derudover smager de også rigtig godt til eksempelvis chilimarinerede svinekødsburgere, men mulighederne er mange. Generelt set passer tilbehøret bare rigtig godt til stærk eller mexicansk-inspireret mad.
Vidste du at...
Den amerikanske chilifrugt "Carolina Reaper" blev i 2017 anerkendt af Guinness Rekordbog som den stærkeste chili i hele verden. Det siger ikke så lidt!
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Let quinoa salat
Skyl quinoa grundigt - ellers kan det godt smage bittertKog quinoa i vand (1 del quinoa ti...
Spicy mama
Begynd med at optø skaldyrene, hvis frosne benyttes. Rejerne og muslingerne skal af med de...
Svinemørbrad med fyldte kartofler
Kog bagekartoflerne i 15 minutter. Bagekartoflerne sættes herefter i ovnen i ca. 35 minut...