Video: Mangois med fløde
Mangois med flødeKøkken:
Ingredienser:
Dansk
7
Tilberedningstid
12 timer 0 minutter
Arbejdstid
45 minutter
Antal personer:
-
5 deciliter Letmælk
-
2 stk Æg
-
1 deciliter Sukker
-
2 stk Mango
-
1 tsk Gelatine
-
2 spsk Vand
-
2.5 bæger Piskefløde 38%
Mangois med fløde
Hæld mælk i en gryde og bring det langsomt i kog.
Del i mellemtiden æggene i blommer og hvider (begge dele skal bruges!).
Pisk blommerne med halvdelen af sukkeret til det er tykt og lyst.
Hæld den varme mælk oven i de piskede blommer, en lille smule af gangen mens der røres hele tiden.
Hæld æggeblandingen i en gryde og sæt den over ved svag varme.
Rør hele tiden og lad det ikke nå kogning.
Når cremen er tyk fjernes den fra varmen, og der røres fortsat, til den er afkølet. Hæld cremen i en skål og læg den i fryseren, indtil konsistensen bliver grødet.
Drys gelatine over koldt vand i en kop og placér koppen i en lille gryde med vand.
Bring vandet til kogning, så gelatinen opløses.
Skær mangokødet i terninger.
Bland mangokød og gelatineopløsningen.
Pisk fløden til flødeskum.
Pisk æggehviderne med resten af sukkeret.
Skrab den halvfrosne creme fra fryseren ned i en skål og pisk med en elpisker til den er glat, men uden at smelte den helt.
Bland mango, piskede æggehvider og flødeskum i og stil blandingen i fryseren. Lad isen stå til den er fast, gerne natten over.
Nyd mangoisen og pynt med årstidens friske bær.
Mangois og andre muligheder med mangoen
Kan du godt lide smagen af den lidt eksotiske mango, vil det måske interessere dig at tage et hurtigt kig på nogle af vores andre opskrifter med mango!
Mangolassi eller mangosorbet?
Prøv evt. den klassiske og læskende mangolassi, som du finder på ethvert indisk drikkekort. Mangolassi er nem at tilberede og smager virkeligt skønt både sommer og vinter. Vil du prøve en lidt ny og morderne sorbetvariant, så kan du prøve at kigge på vores opskrift på mangosorbet med citron.
Spørgsmål:
Kan man erstatte Gelatine med andet? E.v.t. noget med for vegetarer. Tak
Svar:
I denne her opskrift vil jeg mene at du sagtens kan undvære gelatine, da det jo skal fryses !
Der findes et tang produkt der hedder Agar Agar, som kan købes i helse kost butikker, men jeg har ikke erfaring med at bruge det. Måske de kan hjælpe dig der hvor du køber det ?
Eller måske er der andre brugere der har erfaring med produktet ?
mvh
Dorthe
opskrifter.dk
18/09-2008 af Opskrifter.dk
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Hindbærsnitter
HindbærsnitterStart med at skrabe kornene ud af vaniljestangen og fordel dem derefter ud i...
Kyllingesandwich
Kyllingefileter og bacon steges. Kyllingefileterne skæres i tynde skiver. Tomater skæres i...
Thaisalat
Skær salaten i lange tynde strimler. Agurk, tomater og løg skæres i meget tynde skiver. Æg...