Video: Pærer med vanilleis og lun chokoladesovs
Pærer med vanilleis og lun chokoladesovsKøkken:
Type:
Ingredienser:
Dansk
Dessert
11
Tilberedningstid
30 minutter
Arbejdstid
4 timer 0 minutter
Antal personer:
-
4 stk Pære
-
1 deciliter Citronsaft
-
12 deciliter Vand
-
500 gram Sukker
-
1 stk Vanillestang
-
1 stk Vanillestang
-
125 gram Sukker
-
6 stk Æggeblomme
-
5 deciliter Fløde 13%
-
150 gram Mørk chokolade
-
20 gram Usaltet smør
Skyl og skræl pærerne, lad stilken sidde på. Læg de skyllede pærer i citronvand for at undgå misfarvning. Kom sukkeret og vanillestangen i en gryde og giv det et forsigtigt opkog til sukkeret er opløst. Kog pærerne i sukkerlagen ved svag varme til de er møre, ca. 15-25 min. Det er vigtigt, at pærerne er dækket af sukkerlage under opvarmningen. Du kan dække dem med et stykke bagepapir, så de ikke stikker op. Lad pærerne køle af i sukkerlagen. Is: Vanillestangen flækkes, kornene skrabes ud og blandes med sukkeret. Pisk æggeblommerne meget luftige med sukkeret og vanillekornene i en skål sat i en gryde med varmt vand. Pisk fløden til let skum og vend den godt sammen med æggene og sukkeret. Hæld massen i en form og frys den, til den er hård. Rør gerne i isen et par gange under indfrysningen. Sauce: Hak chokoladen fint og lad den smelte i et vandbad. Tilsæt smørret lidt af gangen og rør godt. Hold saucen lun. Server pærerne med is, chokoladesauce. Top med Legro® citronmelisse.
Spørgsmål:
kan man i isen bruge piskefløde istedet for fløde 13%
Svar:
Hej
Ja. men der er en risiko at den bliver for fed og skiller, så brug helst 13% fløde, så ved vi det virker.
Mvh Tomas
opskrifter.dk
30/12-2007 af Opskrifter.dk
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Omelette Paysanne - Bonde omelet
Hakket løg svitses på panden, skær kødet i små tern (kan bruges: skinke, pølser, bacon og...
Rødspættepakker med rosmarin
Skær to stykker folie på 30x40 cm. Skær gulerødderne i tynde strimler. Anbring halvdele...
Minestrone
MinestroneVarm en stor gryde op og kom olivenolie i. Skinken skæres i små tern og lægges t...