Video: Pærer med vaniljeis og lun chokoladesovs
Pærer med vaniljeis og lun chokoladesovsKøkken:
Ingredienser:
Dansk
10
Tilberedningstid
30 minutter
Arbejdstid
3 timer 0 minutter
Antal personer:
-
4 stk Pære
-
1 deciliter Citronsaft
-
1 liter Vand
-
2 stk Vanillestang
-
250 gram Sukker
-
6 stk Æggeblomme
-
5 deciliter Piskefløde 38%
-
150 gram Mørk chokolade
-
20 gram Usaltet smør
-
3 deciliter Sødmælk
Pærer med vaniljeis og lun chokoladesovs
Start med at skylle og skrælle pærerne, og lad samtidig stilkene sidde på. Fjern kernerne, og læg derefter de skyllede pærer i en skål med 1 liter vand og 1 deciliter citronsaft. Dette for at undgå misfarvning. Kom 125 gram sukker, vaniljekornene og skralden fra den ene vaniljestang i en gryde, og giv det et meget forsigtigt opkog, indtil sukkeret er smeltet.
Kom efterfølgende pærerne i sukkerlagen med svag varme i ca. 20 minutter, til de er møre. Her er det vigtigt, at pærerne er dækket af sukkerlage under opvarmningen. Når tiden er gået, så sluk for blusset, og lad pærerne køle af i gryden med sukkerlagen, men hold dem lune, mens du forbereder resten af opskriftens dele.
Is
Den anden vaniljestang flækkes, hvorefter kornene skrabes ud og blandes med de resterende 125 gram sukker. Pisk æggeblommerne meget luftige i en skål med sukkeret og vaniljekornene. I en stor gryde tilsættes fløde, mælk og skralden fra den anden vaniljestang, hvorefter det koges op til 90 grader. Når temperaturen er nået, tages gryden af blusset, og du venter i nogle minutter, til flødemassen er kølet af.
Derefter kommer du gryden tilbage på blusset og tilføjer æggemassen, hvorefter du varmer gryden langsomt op under konstant omrøring. Når vaniljecremen rammer præcis 80 grader, kan du fjerne vaniljeskralden og komme massen i en ismaskine, som du kører, indtil du har en tyk softicekonsistens. Kom ismassen i en beholder med låg, og lad den få mindst 2 timer i fryseren inden servering.
Chokoladesovs
Hak chokoladen fint, og lad den smelte i et vandbad. Tilsæt derefter smørret lidt af gangen og rør godt rundt, så der ikke er klumper i sovsen. Hold sovsen lun, indtil du skal servere.
Server pærerne med vaniljeis og chokoladesovs - velbekomme!
Tips
Pærerne kan godt erstattes af 4 store æbler. Det samme gælder i øvrigt også vaniljeisen, som kan erstattes med jordbæris eller lakridsis. Vær dog opmærksom på, at fremgangsmåden til disse to flødeis adskiller sig fra vaniljeisen.
Pærerne kan skæres i skiver, hvis man foretrækker det fremfor halve pærer, inden de kommer i citronvandet. Vær også opmærksom på her, at de skal have kortere tid i gryden med sukkeret.
Hvis ikke man har en ismaskine, så kan man også bare putte den 80 grader varme ismasse i en beholder og røre rundt i massen pr. halve time i fryseren. Dette for at undgå iskrystaller, ligesom hvis det var en ismaskine.
Andre opskrifter
En anden rigtig lækker pæreopskrift er pæretærte med marcipan og chokolade, som vi varmt anbefaler at give et forsøg. En anden kunne være rucolasalat med pære og grana, som ville passe rigtig godt med en hovedret.
Spørgsmål:
kan man i isen bruge piskefløde istedet for fløde 13%
Svar:
Hej
Ja. men der er en risiko at den bliver for fed og skiller, så brug helst 13% fløde, så ved vi det virker.
Mvh Tomas
opskrifter.dk
30/12-2007 af Opskrifter.dk
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Ørred i ovnen
Kryddersmør: Rør smør, citronskal og finthakket basilikum sammen i en skål.Ørreder: Skær h...
Æblegrød med makroner og flødeskum
Æblegrød med makroner og flødeskumSkræl æblerne - fjern blomst, stilk og kernehus.Æblerne...
Nemme havregrynskugler
Nemme havregrynskuglerTag havregryn, margarine, flormelis, kakao og mælk og bland det rigt...