Video: Jordbærgrød
JordbærgrødKøkken:
Ingredienser:
Dansk
6
Tilberedningstid
0 minutter
Arbejdstid
20 minutter
Antal personer:
-
750 gram Friske jordbær
-
1.1 deciliter Vand
-
5 spsk Sukker
-
3 spsk Maizena
-
0 Piskefløde 38%
-
1 Frisk mynte
Jordbærgrød
Skyl og nip bærrene under vandhanen.
Kog jordbærene møre i 2-3 minutter i vand.
Smag til med sukker.
Udrør majsstivelsen med lidt vand.
Hæld jævningen i grøden under konstant omrøring.
Kog grøden i et minut.
Servér straks jordbærgrøden i cocktailglas eller skåle og gerne med fløde på toppen.
Top også med lidt frisk mynte.
Velbekomme.
Vidste du at...
Du kan sagtens bruge mælk i stedet for fløde, hvis du vil have en lidt sundere udgave af desserten. På samme måde kan du bruge lidt mindre sukker og komme korn fra en ½ vaniljestang i som erstatning. På den måde behøver du ikke få dårlig samvittighed, hvis jordbærgrød er en af dine yndlingsdesserter i sommerhalvåret.
Jordbærsæsonen er fantastisk
I mange opskrifter med jordbær er det muligt at anvende dem i frossen tilstand, men der er nu intet som slår friske danske jordbær. De smager simpelthen så godt.
Der findes rigtig mange lækre desserter, snacks og drikkevarer med jordbær, og du kan heldigvis nemt selv lave mange af dem selv. Har du eksempelvis prøvet at lave en hjemmelavet jordbærmilkshake, jordbærtærte eller jordbærcupcakes? Vi kan virkelig anbefale dem alle tre, så det er bare om at komme i gang.
Spørgsmål:
Hej Jeg bor i øjeblikket i udlandet, hvor jeg ikke kan få almindelig stivelse. Kan jeg bruge katoffelmel, Hvis!! i hvor stor mængde skal jeg bruge.
Svar:
Hej , du kan bare bruge samme mængde kartoflemel , men efter det er kommet i så skal det bare lige have en boble, så må det ikke koge mere
Mvh Tomas
opskrifter.dk
07/02-2008 af Opskrifter.dk
Spørgsmål:
Skal jordbærene lægges ned i kogende vand, eller skal de bare bringes i kog med vand? Og er det ikke nemt at komme til at lave klumper med majsstivelse?
Svar:
Du skal bare bringe dem i kog sammen med vandet - bruger du frosne bær, er det bedst hvis de tør op inden brug.
Nej - der bliver ikke klumper, hvis bare du sørger for at majsstivelsen er rørt godt ud i lidt koldt vand - jævningen må ikke være for tyk, og skal tilsættes langsomt under omrøring.
Et lille tip: lidt vanillesukker eller halve smuttede mandler smager godt i jordbærgrøden.
mvh
Dorthe
opskrifter.dk
24/04-2007 af Opskrifter.dk
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Chokoladekage med appelsin og hakkede mandler
Hak chokoladen og bland den med kakaopulveret og brun farin i en skål. Hæld det kogende va...
Æblekage med rosiner
Fremgangsmåde1. Skræl æblerne og skær dem i tern2. Pisk æg og sukker til en luftig masse3....
Belladonna
Ryst ingredienser i en cocktail shaker med is í. Si over i et collins glas fyldt med ister...