Video: Små rugbrød
Små rugbrødKøkken:
Ingredienser:
Dansk
8
Tilberedningstid
2 timer 0 minutter
Arbejdstid
25 minutter
Antal personer:
-
10 gram Gær
-
1 stk Øl
-
2 tsk Honning
-
1 spsk Olie
-
1 tsk Bordsalt
-
400 gram Rugmel
-
125 gram Hvedemel
-
25 gram Havregryn
Gæren udrøres i øl.
Honning, olie, salt, rugmel og hvedemel tilsættes.
Hold lidt af melet tilbage.
Dejen tildækkes med et viskestykke og hæver i ca. 1½ time.
Dejen æltes godt igennem.
Dejen deles i et antal lige store stykker, som formes til små, aflange brød på ca. 8 cm længde.
Minirugbrødene pensles med vand og dyppes i havregryn.
Minirugbrødene lægges på en bageplade.
Rugbrødene tildækkes med et viskestykke og efterhæver i ca. ½ time.
Rugbrødene bages i ca. 20 min. ved 200°C på midterste ovnrille.
De færdigbagte minirugbrød lægges på en bagerist og afkøles.
Spørgsmål:
Ska det være 1 gr gær eller en pakke gær
Svar:
Tror der er en fejl, 10 gram gær er det rigtige som jeg ser det
Mvh Tomas
Opskrifter.dk
14/05-2021 af Berkfors
Spørgsmål:
Kan man ikke erstatte øllet med noget andet i den her opskrift? Mvh. Amandanda
Svar:
Det kan du, bare brug vand i stedet.
Mvh.
Martin
Opskrifter.dk
06/10-2009 af Opskrifter.dk
Spørgsmål:
kan man bage rugbrød uden gær, når man bruger surdejg
Svar:
Hej , det kan man godt hvis der er godt gang i surdejen,,
Mvh Tomas
opskrifter.dk
Rugbrød med øl og æbler
Ingredienser: Surdej:
1 pilsnerøl
1 bæger yoghurt
1 dl. sirup
rugmel
900 g. knuste rugkerner
½ spsk. ymer
1 pilsnerøl
1 porter
3 groftrevne madæbler
125 g. hørfrø
125 g. solsikkefrø
½ dl. sirup
1 spsk. salt
600 g. rugmel
200 g. hvedemel
Surdej:
Rør pilsnerøl, yoghurt og sirup med rugmel til en lind grød. Dæk med film og stil det lunt i 2 døgn, eller til dejen lugter "syrligt", så kan bagningen starte.
Rør knuste rugkerner med ymer, øl, porter, madæbler, hørfrø, solsikkefrø, sirup og salt. Rør rugmel og hvedemel i og tilsæt 2½ dl af surdejen. Hæld dejen over i 2 velsmurte forme og lad dem hæve tildækket på et lunt sted i 12 timer. Resten af surdejen sættes i køleskab til næste gang.
Pensl overfladen med lidt smør og bag rugbrødene i 1½ time ved 165 grader. Tag dem ud af formene og bag yderligere 20-30
25/02-2009 af Opskrifter.dk
Spørgsmål:
Hej Hvis man vil bage almindelige størrelse rugbrød ud fra denne opskrift, hvor lang skal bagetiden så være? Og skal det være ved samme grader? Vh Jeannette
Svar:
Brødene skal i så fald bage ca. det dobbelte - altså mellem 40 og 50 min.
Og brødene skal bages ved samme grader.
Mvh.
Martin
Opskrifter.dk
05/04-2008 af Opskrifter.dk
Spørgsmål:
Hej. Jeg en mand er flink til at bage brød til mine børn. De har nu spurgt om jeg kan bage rufler. Kan ikke finde opskrift.........er det stavet forkert, eller kan du hjælpe mig med opskrift. Mvh Hans.
Svar:
Vi har ikke en opskrift på rufler, men vi har til gengæld en opskrift på små rugbrød, som vil kunne bruges i stedet.
Mvh.
Martin
Opskrifter.dk
05/04-2008 af Opskrifter.dk
Spørgsmål:
Jeg er ikke så begejstret for at skulle bruge øl, da brødene skal spise af mindre børn samt gravide. Hvad kan jeg erstatte øllet med? PFT.
Svar:
Du kan bruge alkoholfri øl, eller måske hvidtøl. Så får du stadig den maltsmag i brødet, som er fra øl.
mvh
Dorthe
opskrifter.dk
04/03-2008 af Opskrifter.dk
Spørgsmål:
Kan det lade sig gøre at lave rugbrød uden surdej? Jeg er nybegynder i bagningens kunst og vil gerne starte så enkelt som muligt. Jeg ved godt at surdej gør en enorm forskel og når nok også dertil en dag. m.v.h. per t
Svar:
Prøv opskriften "små rugbrød" den er lige at gå til.
mvh Tomas
Opskrifter.dk
17/07-2006 af Opskrifter.dk
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Auberginecreme
Læg auberginen uden at prikke den i et ovnfast fad og sæt det ind i en kold ovn. Indstil p...
Jordbær shake
Lad jordbærene tø lidt op og blend dem. Herefter tilsættes isen og mælken efter ønsket m...
Smørbagte kanelsnegle
Remoncen: Rør smørret godt med rørsukker eller sukker og kanel. Gærdejen: Gæren smuldres...