Video: Glutenfri banankage
Glutenfri banankageKøkken:
Ingredienser:
Dansk
14
Tilberedningstid
15 minutter
Arbejdstid
40 minutter
Antal personer:
-
2 stk Æg
-
3 stk Modne bananer
-
60 ml Mælk
-
1 spsk Citronsaft
-
50 gram Dadler uden sten
-
1 tsk Vanillepulver
-
100 gram Mandler
-
100 gram Havregryn
-
1 tsk Natron
-
1 tsk Bagepulver
-
1.4 tsk Salt
Pynt
-
100 gram Mørk chokolade
-
1 dåse Kokosmælk
-
15 gram Mandelflager
Glutenfri banankage
Kagen
Varm ovnen op ved at tænde den på 180 grader, når det er almindelig ovn.
Bruger du varmluft er det 160 grader ovnen skal sættes til.
I en skål piskes æggene godt sammen og tilsættes i en skål eller en foodprocessor hvor mælk, citronsaft, bananer, dadler, vanillepulver tilføjes og det hele blendes godt sammen.
Derefter stil blandingen til siden, mens havregryn og mandler blendes til mel og har en fin konsistens.
Kom havremel, mandelmel, bagepulver, natron og salt i en skål med den våde blanding og det hele røres godt sammen til en ensartet dej.
Dæk rugbrødsformen (størrelse 25 cm) med bagepapir inden dejen kommes i formen.
Den glutenfri banankage tilberedes i omkring 40-45 minutter i ovnen i den midterste rille.
Bemærker du at kagen bliver for mørk, kan du dække den til med sølvpapir. For at være sikker på om kagen er færdigbagt, kan du stikke den med en tandstik og hænger der ikke noget dej på tandstikken, så er kagen færdigbagt.
Når kagen kommer ud af ovnen skal den køle af i formen i omkring 10 minutter inden den rykkes. Det er muligt at kagen vil falde lidt men det gør ikke noget. Kagen må ikke være varm når frostingen smøres på.
Frosting
Chokoladen smeltes enten over vandbad eller i nogle få sekunder i mikroovnen (hold godt øje så den ikke brænder).
Det er vigtigt, at kokosmælken har fået lov til at stå på køl natten over. Det er nemlig den tykke kokoscreme der dannes, mens den er på køl over længere tid der skal bruges.
Der tages omkring 2-3 spsk af den tykke kokoscreme der er i toppen af dåsen og den vandet del undlades.
Bland den smeltede chokolade og kokoscremen sammen, kom gerne kokoscremen i gradvis indtil det bliver til en lækker cremet frosting.
Det smøres på kagen og drys mandelflager eller anden topping efter eget valg over frostingen.
Kagen kan sagtens spises uden frosting på toppen.
Du kan i stedet for bruge den mørke chokolade i dejen ved at hakke den og vende den i til sidst.
Hvad end du vælger at gøre så får du en nem og svampet glutenfri banankage, velbekomme!
Glutenfri herligheder
Udover glutenfri banankager byder opskrifter.dk også på andre herligheder, som kan nydes glutenfri såsom glutenfri vaniljekranse eller glutenfri pandekager. Pandekager kan nemt gøres til en uimodståelig dessert, når den serveres med en hjemmelavet frisk jordbærmarmelade eller en god omgang is, chokolade og nødder på toppen, sikke en herlighed.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Gode teboller
Sådan laver du gode tebollerMel, bagepulver og kardemomme sigtes sammen. Salt og sukker ti...
Broccolisalat med cherrytomater
Broccolisalat med cherrytomaterKog broccolibuketterne og -stilkene i letsaltet vand i 2 mi...
Mangochutney
Mango chutneySkræl mangofrugterne, skær frugtkødet af kernen og skær det i skiver. Skrab s...