Video: Laksetærte
LaksetærteKøkken:
Ingredienser:
Dansk
9
Tilberedningstid
1 timer 30 minutter
Arbejdstid
20 minutter
Antal personer:
-
2 stk Butterdej
-
0.5 deciliter Frisk persille
-
1 deciliter Ymer naturel
-
1 stk Æg
-
0.5 deciliter Frisk basilikum
-
150 gram Laks
-
0 Havsalt
-
0 Peber
-
75 gram Røget laks
Laksetærte
Rul butterdejen ud, så størrelsen passer til en tærteform.
Prik små huller i dejen med en gaffel, så du undgår at butterdejen svulmer op.
Forbag tærtebunden ved 200 grader i 15 minutter.
Kom de øvrige ingredienser med undtagelse af den røgede laks i blenderen.
Kom den blendede, jævne masse i tærtebunden og bag tærten færdig ved samme temperatur, indtil fyldet er fast - det varer ca. 20 minutter.
Når tærten er afkølet, kan den pyntes med friske basilikumblade.
Velbekomme.
Til alle tidspunkter af døgnet
Hvis du er ligesom os og nærmest aldrig kan få nok af tærter, så vil du helt sikkert heller ikke gå galt i byen med vores lækre opskrift på laksetærte. Laksetærten kan nærmest spises på alle tidspunkter af døgnet, om det så er til brunch, middags- eller aftensmad. Som mange andre tærter er fordelen også at du kan fryse laksetærten hvis du vil gemme noget mad til en anden dag - det tager tærten ikke skade af.
Prøv også vores skønne opskrift på laksetærte med spinat.
Sund, næringsrig og nem at sætte sig eget præg på
Laksetærten har også den fordel at den har et højt næringsindhold og er fyldt med proteiner. Grøntsagerne, der er blandet ned i tærten, kan også nemt erstattes med det, du lige finder i køleskabet. Du kan fx blande asparges, ærter, eller hytteost i. Hvis du gerne vil pifte tærten op med mere godt fra havet, kan vi anbefale at du kommer rejer i tærten.
Hvis du generelt er vild med laks, så skal du helt sikkert prøve at lave laksetatar med slikasparges eller vores opskrift på laksemousse, som smager himmelsk til et lækkert brød.
Spørgsmål:
Jeg vil lige høre om tærten kan fryses. Hvis ja, er det så bedst den tø'r op først og så lunes, hvorefter den pyntes. På forhånd tak. vh Lene Kjær
Svar:
Det kan den.
Hvis du tør den op skal den ikke have så lang tid i ovnen.
Sætter du den kold i ovnen kræver det lidt længere tid...
Mvh.
Martin
Opskrifter.dk
02/01-2008 af Opskrifter.dk
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Spaghetti med grøntsags- og kødsauce
Kog spaghettien efter anvisningen på pakken. Imens: Svits finthakket løg i en smule olie...
Kartoffel-porre-selleri-suppe
Kartoffel-porre-selleri-suppeSkyld porrerne grundigt, især den grønne top. Snit porrerne i...
Bagte løg med honning og timian
Skyl de upillede løg og halver dem på tværs. Læg løgene i en lille bradepande med snitfla...