Video: Tomattærte
TomattærteKøkken:
Ingredienser:
Italiensk
13
Tilberedningstid
1 timer 15 minutter
Arbejdstid
30 minutter
Antal personer:
-
60 gram Grahamsmel
-
120 gram Hvedemel
-
0.5 tsk Køkkensalt
-
100 gram Smør
-
2 spsk Vand
-
3 stk Løg
-
25 gram Smør
-
4 stk Tomat
-
2 stk Æg
-
200 gram Hytteost
-
1 spsk Frisk timian
-
1.5 tsk Køkkensalt
-
100 gram Danbo ost 30+
Tomattærte
Tærtedej
Bland grahamsmel, hvedemel og salt sammen i en skål.
Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melet, så det kommer til at ligne brødkrummer.
Saml dejen med vand og ælt den, indtil den føles glas.
Tryk dejen ud i en smurt tærteform (ca. 22 cm i diameter).
Tryk den godt op ad kanterne.
Forbag bunden midt i ovnen i 15 minutter ved 200 grader.
Tærtefyld
Skær løgene i skiver og svits dem i gyldent smør i en pande.
Skær også tomaterne i skiver.
Pisk æggene sammen og tilsæt hytteost, finthakket timian, salt og peber.
Fordel løgene ud på tærtebunden.
Hæld æggeblandingen over løgene og drys revet ost henover.
Slut af med at lægge tomaterne på tærten.
Bag tærten midt i ovnen i 30 minutter ved 200 grader.
Garner din tomattærte med brøndkarse, timian eller andre krydderurter efter smag.
Din tomattærte er nu færdig. Velbekomme!
Tips og tricks...
Er du også vild med tærter?
Hvis du ligesom os ikke kan få nok af tærter, så skal du helt sikkert også prøve at lave vores lækre laksetærte med butterdejsbund eller vores broccolitærte. Disse to og tomattærten er alle sammen tærter, der vil passer perfekt til en god weekendbrunch eller til aftensmaden med en god salat.
Tomattærte med italiensk tærtedej
Tomattærten kan også laves med vores italienske tærtedej.
Spørgsmål:
Hejsa! Jeg skal bage en grøntsagstærte med grov tærtebund samt grove pølsehorn til samme arrangement. Jeg har fundet 2 gode opskrifter, men til tærten anbefales grahamsmel og til pølsehornene groft rugmel. Jeg ønsker ikke at købe mere ind end højst nødvendigt, så jeg tænkte, om jeg kan bruge samme meltype til begge, og i så fald hvilken kan skiftes ud? Jeg kender ikke de grove meltyper, og ved ikke om det vil få nogen særlig effekt på resultatet. Ingredienserne til pølsehornene ser således ud: 50 g. gær 3 dl. Mælk 3 dl. Vand 40 g. olie 150 g. groft rugmel 850 g. hvedemel 2 tsk. Salt (jeg ønsker at udelade sukker) Mvh Louise.
Svar:
Hej Louise, jeg synes nok at du kan bruge grahamsmel til begge del, det tror jeg er ok
Mvh Tomas
opskrifter.dk
06/10-2011 af Opskrifter.dk
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Marineret kyllingfilet
Pisk yoghurt med krydderier, chili, ingefær og presset hvidløg. Læg kyllingebrysterne i en...
Græske frikadeller i tomatsovs
Tænd ovnen på 200°. FrikadellerHak løg, hvidløg og persille fint og bland det sammen med...
Blomkålspizza
Blomkålspizza Skyl blomkålen og riv den fint på rivejern eller i en foodprocessor. Bland d...