Video: Indisk karrygryde
Indisk karrygrydeKøkken:
Ingredienser:
Indisk
14
Tilberedningstid
1 timer 40 minutter
Arbejdstid
25 minutter
Antal personer:
-
2 spsk Olie
-
2 stk Løg
-
2 stk Hvidløg
-
2 stk Frisk chili
-
1 spsk Ingefær
-
1.5 tsk Gurkemeje
-
1 tsk Spidskommen
-
1 spsk Korianderfrø
-
1 tsk Chili
-
1 kg Lammebov
-
1 tsk Bordsalt
-
500 gram Hakkede tomater
-
2.5 deciliter Kokosmælk
-
1 spsk Karry
Kødet skæres i strimler løg hakkes groft og hvidløg, chili og ingefær hakkes/rives fint.
Varm olie op i en stor gryde.
Kom løg i og steg dem ved mellemvarme under omrøring til de er bløde.
Tilsæt hvidløg, chili, ingefær, gurkemeje, spidskommen, korianderfrø og chilipulver.
Rør det sammen til det lige er gennemvarmet.
Tilsæt kødet og steg det ved høj varme, til det er godt dækket med krydderiblandingen og brunet over det hele.
Rør salt og tomater (med væde) i og lad det simre under låg i 1 - 1½ time, eller til kødet er mørt (Tilsæt evt. lidt væde, hvis retten koger tør).
Hæld kokosmælken i og rør rundt.
Lad retten simre uden låg i ca. 5 minutter yderligere, eller til saucen er blevet lidt tyk.
Smag retten til med karry efter smag.
Server retten med frisk hakket koriander.
Spørgsmål:
Skal købet steges i et helt stykke eller skæres ud inden stegning?
Svar:
Hej, det skal skæres ud inden stegningen
Mvh Tomas
opskrifter.dk
30/01-2012 af Opskrifter.dk
Spørgsmål:
Er det muligt at bruge kylling i stedet for lam. Da både min mand og jeg ikke er så glade for de små uldtotter? mvh Signe
Svar:
Det kan I sagtens bruge i stedet for.
Mvh.
Martin
Opskrifter.dk
18/10-2009 af Opskrifter.dk
Spørgsmål:
Spiser man ris til ?
Svar:
Ja - ris vil være velegnet til denne ret. Basmati ris vil være det helt rigtige.
Ovnstegte rodfrugter vil også være velegnet som tilbehør.
mvh
Dorthe
opskrifter.dk
12/03-2008 af Opskrifter.dk
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Braiseret svinefilet
Brun svinefileten på alle sider. Pil og hak løg og hvidløg. Skræl gulerødderne.I et ovnfas...
Brownies from PS Desserts by Philippa Sibley
MetodeForvarm ovnen til 180C. Beklæd en 30cm x 20 cm bageform med bagepapir.Hak eller riv...
Varm æblecider
Hæld æblecider og ahornsirup i en gryde.Skræl appelsinen og citronen og skær skrællen fra...