Video: Marinerede bønner
Marinerede bønnerKøkken:
Type:
Ingredienser:
Mexicansk
Tilbehør
6
Tilberedningstid
40 minutter
Arbejdstid
15 minutter
Antal personer:
-
500 gram Grønne bønner
-
2 tsk Citronsaft
-
3 spsk Olivenolie
-
1 tsk Peber
-
1 tsk Havsalt
-
0 Finthakket estragon
Marinede bønner
Bønnerne blancheres et øjeblik. Dette gør du ved at komme ærterne i kogende vand i 30 sekunder-3 minutter alt efter deres størrelse. Hvis det er frosne bønner skal de have 3 minutter. Når de har kogt, skal de straks overhældes med iskoldt vand, så kogningprocessen stopper, men dryppes fra inden de bliver kolde.
Pisk ingredienserne til marinaden sammen med finthakket estragon efter smag og hæld den over bønnerne, mens de er varme.
Afkøl dem. Bønnerne stilles koldt i en halv times tid og serveres kolde. Pynt med estragonblade.
Dine marinerede bønner er nu klar - velbekomme!
Godt tilbehør til flere årstider
Marinerede bønner passer rigtig godt som tilbehør til især forårs- og grillretter. Desuden er det en alsidig ret, fordi man kan anrette den sammen med mange forskellige ting. Eksempler kunne være feta, smuttede mandler eller andre nødder, pinjekerner, persille og andre krydderurter, skalotteløg eller balsamico-eddike. Masser af dejlige muligeder alt efter årstiden.
Grønne bønner kan også laves til vores sansemættende bønnemos, bønnefritter sammen med ovnbagte rodfrugter eller en god hakkebøf!
Spørgsmål:
Jeg kunne godt tænke mig at servere 2-3 forskellige salater til denne lammekølle og evt. nogle kartofler. Har du nogle forslag?
Svar:
Her er et par forslag:
Urtekartoffelsalat
Thai agurkesalat med peanuts
Marinerede bønner
mvh
Dorthe
opskrifter.dk
14/05-2007 af Opskrifter.dk
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Ratatouille i ovn
Sådan laver du ratatouille i ovn Først skyller du aubergine, courgette og tomater og skære...
Tom Kha Gai
Opvarm jordnøddeolien i en stor gryde. Tilsæt hvidløg i tynde skiver, reven ingefær, hakke...
Chiligryde
ChiligrydeSvits løg og hvidløg i olien. Tilsæt kødet og svits det godt, indtil det er brun...