Video: Citrondampet sandart
Citrondampet sandartKøkken:
Type:
Ingredienser:
Dansk
Hovedret
9
Tilberedningstid
45 minutter
Arbejdstid
45 minutter
Antal personer:
-
700 gram Sandart
-
1 tsk Havsalt
-
1 tsk Peber
-
2 stk Citron
-
2.5 deciliter Vand
-
0.5 bdt Frisk persille
-
400 gram Frisk spinat
-
200 gram Champignon
-
2 spsk Olivenolie
Tør sandartfileterne godt med køkkenrulle og skær dem i 3 cm brede strimler. Krydr let med salt og peber. Skyl citronerne i varmt vand og tør dem. Riv skallen fint, halvér derefter citronerne og pres saften. Skyl persillen, ryst den tør og hak den meget fint. Bland persille og citronskal. Hæld citronsaften i gryden sammen med vand. Skyl bladspinaten i meget koldt vand, lad den dryppe af i en sigte og skyl den måske igen om nødvendigt. Hvis der sidder små hårde rødder på den, skal de knipses af. Hak spinatbladene groft på et stort skærebræt. Kom dem i dampindsatsen. Gnid svampene rene, skær stokkene væk og skær hattene i fine skiver. Læg dem på spinaten. Til sidst lægges fiskestrimlerne på spinatlejet og citronskal-persille blandingen drysses over. Dryp med 2 spsk olivenolie. Stil dampindsatsen i gryden. Låg på. Bring citronvandet i kog og damp fisk og grøntsager i den opadstigende damp ved stærk varme i 5 minutter (fra det øjeblik det begynder at dampe). Fordel retten på tallerkener og krydr med salt og peber.
Serveres med kartofler
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Græske penne med tomater, feta og dild
Skær tomaterne i halve. Hak forårsløg og smuldr fetaen. Hak persille og dild. Bland alle d...
Wokret med ingerfærrejer, sukkerærter og majs
Bland rejer med halvdelen af olien, reven ingefær, hvidløg, salt og cayenne. Lad det stå i...
Cremede perleløg
Skræl løgene og læg dem i kogende vand. Kog dem til de er møre. Hæld vandet fra og gem det...