Video: Moussaka
MoussakaKøkken:
Ingredienser:
Græsk
16
Tilberedningstid
2 timer 20 minutter
Arbejdstid
30 minutter
Antal personer:
-
5 stk Aubergine
-
100 gram Rasp
-
4 stk Løg
-
1 kg Hakket lammekød 13-15
-
4 spsk Tomatpure
-
750 gram Hakkede tomater
-
4 fed Hvidløg
-
1 knsp Kanel
-
1 knsp Stødt allehånde
-
1.5 deciliter Rødvin
-
200 gram Feta 40+
-
0 bdt Friske krydderurter
Sauce
-
100 gram Usaltet smør
-
100 gram Hvedemel
-
1.2 deciliter Sødmælk
-
1 tsk Revet muskatnød
Moussaka
Skær auberginerne i 1/2 cm tykke skiver, pensl dem med olivenolie og steg dem i en ovn ved 200 grader, indtil de tager farve.
Smør en ovnfast form med olivenolie og drys rasp i.
Bechamelsauce
Smelt smørret uden at brune det.
Kom mel og mælk i og kog igennem.
Kom salt, peber og muskatnød i efter smag.
Lad saucen koge i 2-4 minutter.
Kødsauce
Svits det grovhakkede løg i olivenolie.
Kom lammekødet i og steg det i nogle minutter.
Tilsæt tomatpure, dåsetomater, hakket hvidløg, kanel, allehånde og rødvin, husk salt og peber.
Lad denne sauce koge langsomt i ca. 30 minutter uden låg.
Den skal koges så den næsten er helt tør.
Pas på at den ikke brænder på!
Læg skiftevis lagvis af aubergineskiver og lidt kødsauce i den smurte ovnfaste form.
Dette fortsættes på samme måde, indtil der ikke er mere.
Der sluttes af med auberginer øverst.
Bechamelsaucen hældes i formen sammen med grofthakket fetaost.
Bag moussakaen i 70 minutter på 170 grader og tjek, at den er færdig.
Pynt eventuelt med friske krydderurter efter smag.
Din moussaka er nu færdig - velbekomme!
Moussaka
Moussaka er en af de mest velkendte og traditionelle retter fra det græske køkken. Retten i sig selv er meget mættende og blev af den årsag normalt kun komplementeret af oliven og brød.
Moussaka er en relativ nem ret at lave. Dog er det tidskrævende for at få en suveræn smagsoplevelse. Retten passer perfekt ind til de køligere måneder på året. I vores moussaka har vi ikke inkluderet kartofler - det kan du dog sagtens tilføje til retten.
Tilbehør
Hvis du savner lidt grønt til retten og gerne vil holde den græske linje, så kan vi anbefale at du ser nærmere på vores opskrift på en græsk tomatsalat.
Græske retter
Hvis du er blevet nysgerrig på flere retter fra det græske køkken, kan du finde rigtig mange gode opskrifter på fantastiske græske retter her.
Spørgsmål:
Jeg har set på jeres lækre opskrift på mousakka med lammekød. Kan man i stedet for lammekød bruge oksekød?
Svar:
Ja - det kan du sagtens...
mvh
Dorthe
opskrifter.dk
15/07-2007 af Opskrifter.dk
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Choko muffins
Sådan gør du:Smelt smørret i en gryde og lad det derefter køle lidt af. Pisk æg og sukker...
Brødlagkage
BrødlagkageDejen piskes almindeligt sammen.Bages v. 200 C ca. 10 - 15 min.Lægges sammen me...
Kartoffelgnocchi
Kog kartoflerne møre i letsaltet vand. Hæld vandet fra og lad dem dampe af, så der ikke er...