Video: Groft brød med basilikum
Groft brød med basilikumKøkken:
Ingredienser:
Italiensk
7
Tilberedningstid
4 timer 10 minutter
Arbejdstid
30 minutter
Antal personer:
-
250 gram Grahamsmel
-
550 gram Hvedemel
-
40 gram Gær
-
5 deciliter Vand
-
2 tsk Bordsalt
-
2 spsk Olivenolie
-
2 deciliter Frisk basilikum
Fuldkornsmel blandes med 1/4 af hvedemelet.
Gæren røres ud i det lunkne vand og tilsættes salt og melblandingen.
Rør blandingen godt sammen, og lad den stå i ca. 30 min. til den begynder at boble.
Rør halvdelen af olivenolien i dejen samt finthakket basilikum, og tilsæt det sidste mel lidt ad gangen, indtil dejen er blød og lidt klæbrig.
Ælt dejen godt igennem, og tilsæt evt. lidt mere mel til dejen slipper fingrene.
Form dejen til en kugle og læg den i en skål.
Dæk dejen til med et fugtigt viskestykke.
Lad dejen hæve ved stuetemperatur til dobbelt størrelse.
Det tager ca. 2 timer.
Rul dejen ud så den er ca. 2 cm tyk.
Læg dejen på en bageplade med bagepapir.
Dryp dejen med resten af olivenolien og drys med lidt groft salt.
Lad dejen hæve ca. ½ time.
Bag brødet ved 200°C i ca. 25 min.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Marcipan-æblekage
Dej: Rør sukker og smør godt og rør æggene i et ad gangen.Bland mel, bagepulver og vanilje...
Nem boller i karry
Nem boller i karryHakket svinekød blandes med et finthakket løg, mel, mælk, æg, salt og pe...
Appelsinglaseret nakkefilet med hvide asparges og grønærtecreme
Appelsinglaseret nakkefilet med hvide asparges og grønærtecremeAppelsinreduktion: Pres saf...