Video: Groft brød med basilikum
Groft brød med basilikumKøkken:
Ingredienser:
Italiensk
7
Tilberedningstid
4 timer 10 minutter
Arbejdstid
30 minutter
Antal personer:
-
250 gram Grahamsmel
-
550 gram Hvedemel
-
40 gram Gær
-
5 deciliter Vand
-
2 tsk Bordsalt
-
2 spsk Olivenolie
-
2 deciliter Frisk basilikum
Fuldkornsmel blandes med 1/4 af hvedemelet.
Gæren røres ud i det lunkne vand og tilsættes salt og melblandingen.
Rør blandingen godt sammen, og lad den stå i ca. 30 min. til den begynder at boble.
Rør halvdelen af olivenolien i dejen samt finthakket basilikum, og tilsæt det sidste mel lidt ad gangen, indtil dejen er blød og lidt klæbrig.
Ælt dejen godt igennem, og tilsæt evt. lidt mere mel til dejen slipper fingrene.
Form dejen til en kugle og læg den i en skål.
Dæk dejen til med et fugtigt viskestykke.
Lad dejen hæve ved stuetemperatur til dobbelt størrelse.
Det tager ca. 2 timer.
Rul dejen ud så den er ca. 2 cm tyk.
Læg dejen på en bageplade med bagepapir.
Dryp dejen med resten af olivenolien og drys med lidt groft salt.
Lad dejen hæve ca. ½ time.
Bag brødet ved 200°C i ca. 25 min.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Sirupkage
Fremgangsmåde: Smelt margarinen og afkøl denne pisk sammen sukker, æg og sirup. Tilsæt d...
Andeconfit med linser
Start med at gnide andelårene med salt og peber og læg dem i i et dybt fad.Tag 1 fed hvidl...
Pasta med asparges og bacon
Skær baconen i mindre stykker, og steg den i en varm dyb pande, til den er sprød. Hæld evt...