Video: Paella
PaellaKøkken:
Ingredienser:
Spansk
17
Tilberedningstid
2 timer 0 minutter
Arbejdstid
1 timer 30 minutter
Antal personer:
-
4 stk Kyllingelår
-
350 gram Frisk musling
-
300 gram Frosne rejer
-
1 stk Rød peberfrugt
-
1 stk Grøn peberfrugt
-
6 stk Tomat
-
1 stk Løg
-
2 stk Hvidløgs fed
-
1 deciliter Hønsebouillon
-
6 spsk Olivenolie
-
1 dåse Safran
-
5 deciliter Parboilede ris
-
200 gram Frosen ærter
-
1 tsk Paprika
-
0.5 tsk Havsalt
-
0.5 tsk Peber
-
1 stk Citron
Kyllingelår, rejer og muslinger skylles og tørres i et viskestykke (åbne muslinger smides væk).
Peberfrugterne skylles, halveres og renses.
Peberfrugterne skæres i strimler.
Tomaterne skylles og skæres i små terninger, stilken skæres væk.
Løg og hvidløg pilles og hakkes fint.
Bouillon varmes i en gryde, muslinger lægges deri og koger indtil skallerne åbner sig (2-3 minutter).
Tag dem op. Hold bouillonen varm.
Smid uåbnede muslinger væk. Kæmpepanden eller stegegryden stilles på to kogeplader, hæld olie på panden og lad den blive godt varm.
Brun kyllingelårene godt 15 minutter ved stærk varme på alle sider, tag dem op igen og krydr med salt og peber.
Tilsæt rejerne - men kun 1-2 minutter, indtil de er blevet fint røde.
Nu skal løg og hvidløg røres i panden, der igen er blevet ledig.
Så strimler af peberfrugt, tomater og ærter direkte fra frostposen, krydr med salt, peber og paprika.
Opløs safranen i den varme bouillon.
Risene blandes grundigt med grøntsagerne, hvorefter der hældes varm bouillon over.
Nu skal det stå og simre i 15 minutter, indtil al væske er opsuget af risen.
Pas nøje på at ikke det brænder fast i gryden.
Når risene er færdigkogte, blandes det i den store pande, rør godt rundt, dæk panden over og lad stå og trække 10-15 min.
Så er der klar til servering !
Drik øl til, eller er du til vin, så find en let, ung Rioja rødvin.
Spørgsmål:
Hvad vil du anbefale som tilbehør til paella ?
Svar:
Paella spises, som det er.
Det eneste jeg kan anbefale er en aioli, hvidløgsmayo, og godt brød - til at dyppe i retten.
Mvh.
Martin
Opskrifter.dk
10/10-2007 af Opskrifter.dk
Spørgsmål:
hvad er en paella?
Svar:
Paella er en spansk ret.
Grundbestanddelen er ris med safran, og afhængig af på hvilken spansk egn, er der stykker af kylling, kalvekød, blæksprutter, rejer, jomfruhummere, muslinger af forskellige typer, grønsager, og krydderier.
mvh
Dorthe
opskrifter.dk
17/05-2007 af Opskrifter.dk
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Squashsuppe
SquashsuppeHak løgene i tern og sautér løgene i olivenolie i en stor gryde, indtil løgene...
Mexicansk tunsalat
Bland tun, hakkede oliven, forårsløg og selleri i en stor skål. Vend det godt sammen.Bland...
Italiensk dressing
Bland alle ingredienserne i en skål. Hæld dem i et glas med tæt låg, ryst glasset godt.