Video: Moussaka med oksekød
GræskKøkken:
Ingredienser:
Græsk
17
Tilberedningstid
40 minutter
Arbejdstid
1 timer 0 minutter
Antal personer:
-
1 stk Aubergine
-
1 tsk Havsalt
-
4 spsk Olivenolie
-
2 stk Løg
-
2 stk Tomat
-
400 gram Hakket oksekød 3-7%
-
2 deciliter Rødvin
-
2 spsk Frisk persille
-
1 knsp Kanel
-
1 deciliter Rasp
-
25 gram Smør
-
2 spsk Hvedemel
-
4 deciliter Letmælk
-
4 stk Æg
-
1 knsp Revet muskatnød
-
1 tsk Peber
-
150 gram Grana ost
Den bedste moussaka med oksekød
Skyl auberginen og befri den for stilk og blade.
Skær den i ½ cm tykke skiver på langs.
Læg skiverne i et fad, drys dem med salt og læg dem i pres med et andet fad over.
Dryp aubergineskiverne tørre og gnid dem med olie på begge sider, og stem dem gyldne på begge sider i olien.
Læg dem på et stykke køkkenrulle efterhånden som de er færdige.
Aubergineskiverne fungerer nemlig som lagene i din moussaka med oksekød.
Varm 1 spsk. olie i en gryde og svits løgstykkerne til de er gennemsigtige.
Brun derefter kødet efterfulgt af vinen.
Sørg for at saucen når kogepunktet så alkoholen fordamper.
Skær tomaterne i både og pres dem igennem en sigte.
Kom tomatkødet i kødsaucen.
Tilsæt herefter persille, krydderier, salt og peber.
Lad kødsaucen simre i ca. 20 minutter.
Sæt ovnen på 200 grader (180 grader varmluft).
Tilberedning af bechamelsauce For at lave bechamelsaucen skal du først smelte smørret i en gryde.
Rør melet i og rist et par minutter ved høj varme.
Ristningen sikrer nemlig, at den endelige moussaka med oksekød ikke smager af mel.
Tilsæt nu den varme mælk lidt efter lidt under omrøring.
Kog saucen tyk og glat i ca. 5 minutter ved svag varme.
Krydr med muskatnød, salt og peber.
Fjern saucen fra varmen.
Pisk 2 af æggene sammen og rør dem i bechamelsaucen.
Tilsæt derefter halvdelen af den revne ost.
Resten af osten gemmes til at drysse over toppen på moussakaen.
Samling af moussaka med oksekød
Smør et ovnfast fad og drys med rasp.
Beklæd bunden af fadet med aubergineskiver.
Pisk de sidste 2 æg i kødsaucen.
Fordel over aubergineskiverne.
Dæk kødsaucen med de sidste aubergineskiver.
Alt hældes over med bechamelsaucen, som til sidst drysses med ost.
Fadet bages i ovnen i ca. 1 time.
Den dampende varme moussaka med oksekød serves straks, og evt. med en frisk græsk salat og et godt glas rødvin til at akkompagnere den.
Moussaka med oksekød eller lam?
Skal det være helt efter bogen, så kommer grækerne normalt lam i deres moussaka. Det kan dog være svært at opdrive, og oksekød fungerer også umanerligt godt, som her i denne moderne version. Hvis du gerne ville lave den helt autentisk, så prøv vores klassiske opskrift på moussaka med lam. Eller hvad med en syndig nordisk version fyldt med bacon og kartofler?
Hvad skal jeg servere til moussakaen?
Da denne moussaka med oksekød er tætpakket med gode kraftige ingredienser, så passer en frisk græsk salat med feta perfekt til. Glem heller ikke det gode brød, eksempelvis et rigtig lækkert oreganobrød, som man kan suge resterne af sovsen op med.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Æble delikatesse
Æble delikatesseTag en pande og kom sukkeret i, smelt sukker til det bliver gyldent.Drys s...
Bruschetta med hytteost og avocado
Avocadoen flækkes og sten og skind fjernes. Avocadokødet hakkes groft, fx med en kniv. Tom...
Braiseret julesalat
Vask julesalaten og rul parmaskinke om.Kog fløde op med peber og oregano. Reducér til 2/3...