Video: Karbonader med purløgsdressing
Karbonader med purløgsdressingKøkken:
Ingredienser:
Dansk
14
Tilberedningstid
45 minutter
Arbejdstid
15 minutter
Antal personer:
-
400 gram Middelfedt hakket kalvekød
-
1 spsk Frisk estragon
-
1.2 tsk Bordsalt
-
1.2 tsk Peber
-
2 spsk Hvedemel
-
25 gram Smør
-
3.1 deciliter Ylette naturel
-
4 spsk Frisk purløg
-
1.2 tsk Bordsalt
-
1 knsp Peber
-
600 gram Kartofler
-
175 gram Iceberg salat
-
1 stk Agurk
-
500 gram Ærter
Sådan laver du karbonader med purløgsdressing
Bland kød, estragon, salt og peber.
Lad det stå tildækket i køleskabet i ca. ½ time.
Form kødet til boller (to pr. person).
Sæt bollerne på et skærebræt og tryk dem let så de bliver lidt flade.
Bland mel og salt sammen.
Vend kødet i det krydrede mel.
Lad smørret blive gyldent i en pande og steg karbonaderne ved svag varme i ca. 4 minutter på hver side (ca. 12 minutter i alt).
Purløgsdressing
Rør ylette med purløg, salt og peber.
Lad dressingen stå tildækket i køleskabet i mindst ½ time og smag den til.
Salat
Kog kartoflerne.
Fordel salaten på et fad.
Anret herpå kartofler og agurk og drys ærterne over.
Dine karbonader med purløgsdressing er nu klar til servering - velbekomme!
Tilbehør til karbonader med purløgsdressing
Du kan servere meget forskelligt tilbehør til retten. Hvis sin aftensmad skal være ekstra nem en travl hverdag, eller du spiser retten til frokost, kan du fx spise retten med groft rugbrød med smør som tilbehør. Vi kan også varmt anbefale en let salat som tilbehør, du kan prøve vores opskrift på spidskålssalat.
Svinekød eller fjerkræ
Retten kan laves med både hakket svinekød og fjerkræ som kylling eller kalkun. Hvis du har lyst til at prøve den traditionelle danske ret i en ny version, kan vi varmt anbefale vores opskrift på kalkunkarbonader.
Spørgsmål:
Hej Som overskriften nok afslører er jeg i tvivl om der til denne ret skal anvendes kolde eller varme kartofler. Mvh Kristine Christensen
Svar:
Ja - det mangler da i opskriften - men kartoflerne skal være kolde hvis du blander dem med dressingen - men såfremt du serverer dressingen for sig selv i en skål gør det ikke noget at kartoflerne er lidt lune.
mvh
Dorthe
opskrifter.dk
29/05-2007 af Opskrifter.dk
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Sunde banansmåkager
Forvarm ovnen til 175°C.Tag stenene ud af dadlerne og hak dem. Læg bananerne i en skål og...
Mangosalsa
Skræl mangoen og skær den i små mundrette stykker. Smuldr chilien i og tilsæt olivenolien....
Laks med spinat og lime
Laks med spinat og limeSæt vand over til pasta og varm en pande med lidt olivenolie op til...