Video: Oksesteg
OksestegKøkken:
Ingredienser:
Dansk
5
Tilberedningstid
30 minutter
Arbejdstid
2 timer 0 minutter
Antal personer:
-
2 kg Oksetyksteg med kappe
-
4 deciliter Vand
-
40 gram Hvedemel
-
30 gram Margarine
-
2 spsk Kulør
Sådan laver du oksesteg
Gnid stegen med salt og peber.
Brun stegen i en gryde.
Dermed undgår du, at stegen stænker fedt i ovnen.
Sæt stegen i ovnen ved 165°C i ca. 2 timer i en bradepande sammen med vand.
Si skyen.
Lav en opbagt sauce af mel og margarine og spæd til med skyen fra stegen og lidt sukker og kulør.
Stegen serveres i tynde skiver.
Oksesteg
Når det er blevet weekend, og man gerne vil forkæle sin familie og venner, så er der intet som at servere en flot oksesteg. Her anbefaler vi, som der står i opskriften, en god sauce til, og så kan man jo dertil servere flødekartofler og en lækker Waldorfsalat.
Spørgsmål:
Hejsa... Har jeg ret i at mouskusoksesteg skal behandles som alm. oksesteg? Hvad skal temp. i kødet være?? MVH. Dorthe
Svar:
Hej Dorthe, min erfaring med dette er begrænset, men jeg mener at du har ret
Mvh Tomas
opskrifter.dk
Hvis det er file' så 58-62 er det et stykke der skal være gennemstegt så 70 grader
03/03-2011 af Opskrifter.dk
Spørgsmål:
Kan det virkeligt passe at der skal 2,5Kg oksetyksteg til denne opskrift til 2 personer?
Svar:
nej - det er ikke korrekt, når du ændrer opskriften fra 10 til 2 personer, kommer der til at stå 2 / 5 af 1 kg. = 400 gram.
Det er ikke særlig godt at tilberede så lille portion kød, når det skal være en hel steg, så jeg vil anbefale at du i stedet tilbereder det halve af den portion, som vi har angivet - altså til 5 personer, så har du fint mad til 2 dage, og evt.også lidt steg til pålæg.
mvh
Dorthe
opskrifter.dk
03/03-2007 af Opskrifter.dk
Spørgsmål:
Hvilken slags kød egner sig bedst til en grydesteg? Kan man udelukkende bruge kødet fra tykkammen, eller vil det eks. også være muligt at bruge en tyndstegsfilet eller en kalvekam?
Svar:
Oksebov er rigtig godt til en "gammeldags" grydesteg:
Stegen brunes, gerne i en støbejernsgryde, krydres med salt og peber, der hældes lidt vand ved samt tilsættes urter skåret i store stykker som f.eks.gulerødder, porrer, persille, løg - timian er også godt.
Stegen skal småsimre 1½ - 2 timer alt efter størrelse. Der bliver en skøn sovs, som skal jævnes med meljævning.
mvh
Dorthe
opskrifter.dk
23/02-2007 af Opskrifter.dk
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Fiskefrikadeller med krydderurtecreme
Fiskefrikadeller med krydderurtecremeHak fisken fint, helst igennem maskine. Rør fars...
Kanel- og orangescones
Blødgør smørret og vej de andre ingredienser af. Rør det hele langsomt sammen med en dejar...
Torsk creole
Torsk creoleForvarm ovnen til 200°C. Smør et ovnfast fad og placer fileterne heri. Kr...