Hovedret
Nutrition facts: 163 calories 12.75 carb 10.3571 fat 0.55 fiber 4.77 protein 3.6102 fat 0.05 sugar

Video: Oksesteg

Oksesteg

Oksesteg

Oksesteg
  • Del på:
Generelt

Køkken:

Type:

Ingredienser:

Dansk

Hovedret

5


Tilberedningstid icon

Tilberedningstid

30 minutter

Arbejdstid icon

Arbejdstid

2 timer 0 minutter

Bedøm denne opskrift
Rated 4 / 5 based on 1 customer reviews
Hov! Du skal være logget ind.
Kokken bag

  Følg

Opskrift fra d. 30/11--0001

Gns. stjerner: 

Se alle brugerens opskrifter

spørg kokken
Reklame
Tips & tricks

Oksesteg

Når det er blevet weekend, og man gerne vil forkæle sin familie og venner, så er der intet som at servere en flot oksesteg. Her anbefaler vi, som der står i opskriften, en god sauce til, og så kan man jo dertil servere flødekartofler og en lækker Waldorfsalat.

Kokkens svar
Mouskusokse.

Spørgsmål:

Hejsa... Har jeg ret i at mouskusoksesteg skal behandles som alm. oksesteg? Hvad skal temp. i kødet være?? MVH. Dorthe



Svar:
Hej Dorthe, min erfaring med dette er begrænset, men jeg mener at du har ret
Mvh Tomas
opskrifter.dk

Hvis det er file' så 58-62 er det et stykke der skal være gennemstegt så 70 grader

03/03-2011 af Opskrifter.dk

oksesteg til 2 personer

Spørgsmål:

Kan det virkeligt passe at der skal 2,5Kg oksetyksteg til denne opskrift til 2 personer?



Svar:
nej - det er ikke korrekt, når du ændrer opskriften fra 10 til 2 personer, kommer der til at stå 2 / 5 af 1 kg. = 400 gram.

Det er ikke særlig godt at tilberede så lille portion kød, når det skal være en hel steg, så jeg vil anbefale at du i stedet tilbereder det halve af den portion, som vi har angivet - altså til 5 personer, så har du fint mad til 2 dage, og evt.også lidt steg til pålæg.

mvh
Dorthe
opskrifter.dk

03/03-2007 af Opskrifter.dk

Grydesteg

Spørgsmål:

Hvilken slags kød egner sig bedst til en grydesteg? Kan man udelukkende bruge kødet fra tykkammen, eller vil det eks. også være muligt at bruge en tyndstegsfilet eller en kalvekam?



Svar:
Oksebov er rigtig godt til en "gammeldags" grydesteg:

Stegen brunes, gerne i en støbejernsgryde, krydres med salt og peber, der hældes lidt vand ved samt tilsættes urter skåret i store stykker som f.eks.gulerødder, porrer, persille, løg - timian er også godt.
Stegen skal småsimre 1½ - 2 timer alt efter størrelse. Der bliver en skøn sovs, som skal jævnes med meljævning.

mvh
Dorthe
opskrifter.dk

23/02-2007 af Opskrifter.dk

Reklame
endnu flere fordele

lignende opskrifter

Opskrift

Yoghurt mousse med abrikos sauce

Proteinrig mad
Fedtfattig mad

Strø gelatine over 1/4 af mælken i en lille skål og lad det trække i et minut. Skrab fr...

  0
Sværhedsgrad: 0 / 5
views : 721
Opskrift

Tunmousse med husblas

Proteinrig mad
Fedtfattig mad
Fiskeretter

Tunmousse med husblasHæld tunen til afdrypning i en sigte. Kom derefter tunen i en skål og...

  0
Sværhedsgrad: 0 / 5
views : 1845
Opskrift

Grillet marineret lam med balsamicotomater

Fedtfattig mad
Kødretter

Rør honning, rødvinseddike, presset hvidløg, salt og peber sammen. Overfør marinaden til e...

  0
Sværhedsgrad: 0 / 5
views : 1029

Når du er inde på en opskrift du kan lide, kan du klikke på på den ønskede dag. For at fjerne en opskrift, kan du klikke på opskriften igen.

  • mandag
  • tirsdag
  • onsdag
  • torsdag
  • fredag
  • lørdag
  • søndag