Video: Gullasch
GullaschKøkken:
Ingredienser:
Andet
11
Tilberedningstid
20 minutter
Arbejdstid
1 timer 30 minutter
Antal personer:
-
2 stk Løg
-
3 stk Hvidløgs fed
-
1 kg Osso buco
-
4 spsk Olie
-
5 spsk Paprika
-
1 spsk Frisk merian
-
2 kvist Frisk timian
-
1 tsk Spidskommen
-
1 spsk Eddike
-
1 tsk Peber
-
1 tsk Havsalt
Gullasch
Løg og hvidløg skrælles og skæres i terninger.
Varm olien op i en stor gryde ved middel varme. Steg løg og hvidløg i olien til de er gyldenbrune.
Tilføj paprika, hakket merian, timian samt spidskommen og steg krydderierne kort. Kom eddiken i sammen med ca. 1 deciliter vand.
Skær kødet i store, aflange terninger - husk at fjerne sener.
Tilsæt kød, krydr med salt og peber og rør rundt. Skru ned for varmen og læg låget på. Lad det snurre. Hvis det koger helt ind, så tilsæt lidt vand.
Efter godt ca. 1½ time burde kødet være færdigt.
Velbekomme.
Variationer af gullasch
Gullasch er en varm og lækker vinterret. Simreretten kommer oprindeligt fra Ungarn og er lavet på kød, løg og paprikakrydderi. Der findes uendeligt mange meninger om, hvad der skal i en gullasch. Du kan fx tilføje kartofler, gulerødder, selleri, peberfrugter, almindelige tomater eller 1-2 dåser hakkede tomater.
Tilbehør
Det typiske tilbehør til gullasch herhjemme er kartoffelmos. Men du kan også sagtens servere retten med kogte kartofler, ris eller - for den sags skyld - pasta. Hvis din udgave af retten skal være lidt anderledes, så kunne du fx vælge at servere den sammen med kartoffelgnocchi. Du kan med fordel også lave en lækker salat ved siden af.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Mørbradsbøffer med champignonsauce
BEMÆRK: Svinemørbrad skal være RØGET! Mørbraden skæres ud i bøffer. Bøfferne bankes og sm...
Hjemmelavede boller
Hæld vand, gær og æg i en skål. Rør det sammen. Tag et kop mel og hæld i, sukker, salt og...
Havtornsirup
HavtornsirupKom havtorn (friske eller frosne), sukker, vand og vaniljesukker i en gryde. L...