Video: Frikadeller med revet citronskal
Frikadeller med revet citronskalKøkken:
Ingredienser:
Dansk
13
Tilberedningstid
30 minutter
Arbejdstid
1 timer 0 minutter
Antal personer:
-
1 stk Rundstykke
-
2 stk Løg
-
1 spsk Olivenolie
-
250 gram Hakket oksekød 3-7%
-
250 gram Hakket svinekød 8-12%
-
2 stk Æg
-
1 spsk Revet citronskal
-
1 tsk Havsalt
-
1 tsk Peber
-
1 tsk Paprika
-
1 spsk Dijonsennep
-
2 spsk Rasp
-
3 spsk Smør
Frikadeller med revet citronskal
Skær rundstykket i tynde skiver, hæld varmt vand over og lad det blive blødt.
Pil løg og hvidløg og hak det fint.
Skyl persillen og ryst den tør.
Hak den så fint som muligt.
Varm olivenolien i en pande.
Steg løg, hvidløg og halvdelen af persillen et øjeblik.
Tag panden af varmen og lad det køle af et øjeblik.
Kom hakkekødet i en skål.
Bland æggene i.
Tryk det blødgjorte rundstykke ud.
Kom brødet ned til hakkekødet.
Ælt det hele sammen med de stegte løg, hvidløg og persille og bland det.
Jo bedre det blandes, jo bedre hænger farsen sammen senere.
Krydr godt med citronskal, salt, peber, og paprika.
Ælt sennep i og bland resten af persillen i.
Tril farsen til kugler (hold med jævne mellemrum hænderne under den kolde hane).
Hvis farsen stadig er for blød til at blive trillet, blandes et par skefulde rasp i.
Tryk kuglerne flade og læg dem ved siden af hinanden.
Varm smørret i en stor pande, steg frikadellerne ved middel varme, vend dem forsigtigt og steg dem færdige.
Det tager 5-7 minutter på hver side afhængigt af størrelsen. Spis dem nystegte fra panden.
Dine frikadeller med revet citronskal er nu færdige - velbekomme!
Vin - Louis Latour Grande Ardeche Chardonnay - Stk. pris v/6 flasker
Vinhus: Louis Latour Maison, Frankrig, Type: HvidvinNormal stk. pris v/køb af 6 flasker 139,- Spar 10% med Opskrifter.dks rabatkodeVin - Louis Latour Grande Ardeche ChardonnayLouis Latour købte i 1979 en mindre ejendom i Ardèche, der ligesom Bourgogne har en kalkrig jordbund men generelt lidt mere varme og sol. Denne vin er således lavet på 100% Ch... læs mere
Ved brug af rabatkode: OPSKRIFTER
Forslag til tilbehør
En lækker kartoffelsalat er et godt valg som tilbehør til frikadeller. Har du prøvet at lave kartoffelsalat med skyr i stedet for mayonnaise? Det er let og frisk tilbehør, der passer godt til de saftige frikadeller.
Perfekt til fryseren
Hvis du har frikadeller tilovers kan du med fordel fryse dem ned. Så har du hurtig og nem aftensmad en anden dag!
Spørgsmål:
-men jeg elsker at stå og "trylle" ude i mit store dejlige køkken som jeg selv har monteret (er tømrer). Jeg har desværre mistet Verdens Bedste Kogebog - Frk Jensens men kors hvor jeg dog nyder DINE opskrifter og har da også printet en masser skønne sider ud og har derved lavet min "egen kogebog"................. Mit spørgsmål til dig er : FRIKADELLER - Hvordan og Hvorledes ?? MVH Tim Christiansen - Hvidovre
Svar:
Hej Tim , her er en mulighed , og tak for rosen , det er altid dejligt
Mvh Tomas
opskrifter.dk
02/12-2009 af Opskrifter.dk
Spørgsmål:
er dennne ret ikke lidt fed eller er den sund nok
Svar:
Hej , den er en ok opskrift på den slags , synes jeg. Især hvis du bruger magert hakket kød.
Mvh Tomas
opskrifter.dk
12/03-2009 af Opskrifter.dk
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Julebrød
JulebrødKog en pose gløggmix i 1 l. vand, lad det småkoge i ca. 10 min. Du må gerne lade d...
Espresso Martini
Sådan blandes en Espresso MartiniFyld en shaker med isterninger. Tilføj alle ingredienser...
Cremet grøntsagssuppe
Cremet grøntsagssuppeVarm olien op i en stor pande og sauter porre skåret i ringe under lå...