Video: Ovnbagt skrubbe i limesauce
Ovnbagt skrubbe i limesauceKøkken:
Ingredienser:
Asiatisk
12
Tilberedningstid
30 minutter
Arbejdstid
30 minutter
Antal personer:
-
4 stk Skrubbe
-
7 stk Skalotteløg
-
0.5 kvist Frisk timian
-
70 gram Smør
-
3 deciliter Tør vermouth
-
3 deciliter Fiskebouillon
-
5 deciliter Piskefløde 38%
-
4 spsk Limesaft
-
0.5 tsk Havsalt
-
0.5 tsk Peber
-
1 spsk Olie
-
2 stk Lime
Varm ovnen op til 180°C.
Klip finner og hale af skrubberne og flå dem.
Rens dem og skyl dem grundigt. (Fiskehandleren kan også gøre det for dig.)
Sauce:
Pil skalotteløgene og del dem i kvarte stykker.
Sautér løgene med timian i halvdelen af smørret, uden at det tager farve.
Tilsæt vermouth og lad det koge næsten væk.
Tilsæt fiskebouillon og kog ind til det halve.
Tilsæt fløden og lad det koge ind til konsistensen er cremet.
Tag timian kvistene op.
Bland med resten af smørret, pres gennem en sigte og smag til med salt, peber og limesaft.
Smør et ildfast fad med olie og læg skrubberne deri med den flåede side opad.
Pensl oversiden med lidt olie og bag fisken i ovnen i 15-18 min.
Kog saucen op umiddelbart før serveringen, så den bliver let og luftig.
Kom saucen op i fadet til fisken, eller anret på tallerkner med saucen ved.
Pynt med lidt persille og limeskiver.
Servér med kogte kartofler eller ris
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Citrondampet sandart
Tør sandartfileterne godt med køkkenrulle og skær dem i 3 cm brede strimler. Krydr let med...
Cassoulet
Tilbered andelårene som andeconfit (se opskrift her på siden).Rens bønnerne og stil dem i...
Kransekage med nougat
Kransekage med nougatRiv marcipanen groft og ælt den sammen med flormelis og æggehvide. De...