Køkken:
Type:
Tilberedningstid:
Arbejdstid:
Antal ingredienser:
Asiatisk
Hovedret
30 minutter
30 minutter
12
Fremgangsmåde:
Varm ovnen op til 180°C.
Klip finner og hale af skrubberne og flå dem.
Rens dem og skyl dem grundigt. (Fiskehandleren kan også gøre det for dig.)
Sauce:
Pil skalotteløgene og del dem i kvarte stykker.
Sautér løgene med timian i halvdelen af smørret, uden at det tager farve.
Tilsæt vermouth og lad det koge næsten væk.
Tilsæt fiskebouillon og kog ind til det halve.
Tilsæt fløden og lad det koge ind til konsistensen er cremet.
Tag timian kvistene op.
Bland med resten af smørret, pres gennem en sigte og smag til med salt, peber og limesaft.
Smør et ildfast fad med olie og læg skrubberne deri med den flåede side opad.
Pensl oversiden med lidt olie og bag fisken i ovnen i 15-18 min.
Kog saucen op umiddelbart før serveringen, så den bliver let og luftig.
Kom saucen op i fadet til fisken, eller anret på tallerkner med saucen ved.
Pynt med lidt persille og limeskiver.
Antal personer: 4
4 stk Skrubbe
7 stk Skalotteløg
0.5 kvist Frisk timian
70 gram Smør
3 deciliter Tør vermouth
3 deciliter Fiskebouillon
5 deciliter Piskefløde 38%
4 spsk Limesaft
0.5 tsk Havsalt
0.5 tsk Peber
1 spsk Olie
2 stk Lime