Video: Julegås a la orange
Julegås a la orangeKøkken:
Ingredienser:
Dansk
8
Tilberedningstid
1 timer 0 minutter
Arbejdstid
6 timer 0 minutter
Antal personer:
-
1 stk hel gås
-
3 stk Appelsin
-
150 gram Tranebær
-
0 Havsalt
-
2 deciliter Fløde 13%
-
0 Kulør
-
0 Peber
-
5 spsk Hvedemel
Julegås a la orange
Det overflødige fedt på gåsen fjernes. Vingespidser og gumpen ligeledes skæres af. Herefter skyller man appelsiner og tranebær, hvor skallen på appelsinerne rives fint, og appelsinkødet deles i både. Skyl gåsen, og fjern evt. rester af indvolde og fjer.
Gåsen gnides udvendigt og indvendigt med salt, de blandede frugter fyldes ind i gåsen, og der lukkes med kødpinde. Gåsen skal derefter placeres på en ris i en bradepande med ryggen opad.
Bradepanden placeres nederst i ovnen, som skal indstilles på 160 grader varmluft. Efter 1 time hældes det afsmeltet fedt fra bradepanden, og gåsen vendes med brystet denne gang opad. Vingespidser, hals og indmad (kråse, lever, hjerte) lægges i bradepanden, vand hældes ved så det er dækket.
Gåsen steges videre i 4 timer og dryppes med sky af og til fra bradepanden. For at opnå sprødt skind kan temperaturen hæves til 225°C i de sidste 15 minutter (så den samlede stegetid bliver ca. 5 timer), indtil kødet mellem lår og bryst er mat og gennemstegt. Lad gåsen hvile i minimum 15 minutter inden udskæringen, der kan foregå ved bordet.
For at lave sauce sies skyen i bradepanden, fedt fjernes med en stor ske og 8 dl sky og evt. fløde (i alt 1 liter) hældes i en tykbundet gryde. Mel udrøres med koldt vand, der røres i den kogende sky og koges i ca. 5 min. Saucen tilsættes kulør efter smag og smages til med salt, peber og evt. en anelse sukker.
Nyd din julegås a la orange - velbekomme!
Vinsmagning med Laudrup Vin - København - udsolgt, ny dato følger
Denne smagning afholdes af Laudrup Vin sammen med Opskrifter.dk.Laudrups vinkonsulenter - som alle har stor erfaring med at planlægge og afholde vinsmagninger - er veluddannede og meget passionerede, med en stor, personlig interesse for vin og formidlingen af viden omkring vin. Du hører basisviden, usnobbet information og anekdoter fra Laudrup Vin’... læs mere
Se mere
Tips
Man kan selvfølgelig bruge en hel and i stedet for gås i denne opskrift, der vil passe rigtig godt til. Man kan også fylde gåsen yderligere op med svesker, rosiner eller æbler.
Andre opskrifter
En anden opskrift, der er oplagt at prøve at begive sig ud i, er andelår med rødkålssalat og brun sovs, som er mindst lige så julet som julegåsen i denne opskrift.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Salat med grønkål, rødkål og appelsin
Salat med grønkål, rødkål og appelsinGrønkål og rødkål snittes fint og kommes i en skål el...
Kvædekompot
Skræl kvæderne og skær dem i både og fjern kernehuset. Skær dem derefter i mindre stykker....
Chokoladeknapper
ChokoladeknapperStart med at smelte chokoladen over vandbad, som ikke bør tage mere end et...