Video: Andelår med rødkålssalat og brun sovs
Andelår med rødkålssalat og brun sovsKøkken:
Ingredienser:
Dansk
15
Tilberedningstid
1 timer 0 minutter
Arbejdstid
1 timer 0 minutter
Antal personer:
-
4 stk Rå andelår
-
6 stk Bagekartoffel
-
6 spsk Olivenolie
-
0.5 stk Frisk rødkål
-
1 stk Æbler
-
1 stk Appelsin
-
6 spsk Hakkede valnødder
-
1 spsk Honning
-
2 spsk Balsamico
-
40 gram Smør
-
4 spsk Hvedemel
-
2 tsk Kulør
-
5 deciliter Andefond
-
1 deciliter Sødmælk
-
1 spsk Ribsgele
Andelår med rådkålssalat og brun sovs
Start med at tænde ovnen på 200 grader varmluft.
Drys andelårene med salt og peber samt skær nogle små snit på dem.
Læg dem efterfølgende ovenpå en rist med et fad neden under, som indeholder 5 deciliter vand.
Skær derefter bagekartoflerne i både og kom dem i en plastikpose med 3 spsk. olivenolie, salt og peber.
Ryst plastikposen godt med kartoflerne, så alle kartofler får noget af marinaden.
Kom bagepapir på en bradepande og fordel kartoflerne på det.
Stil både andelårene med risten og fadet samt bagekartoflerne på bradepanden ind i en ovn med 200 grader varmluft.
Bag det hele i ca. 45 minutter.
Snit rødkålen fint og skræl efterfølgende appelsinen, som dernæst skæres ud i både.
Skær æblet i tern og bland dem, det snittet rødkål og appelsinbådene sammen i en skål.
Lav en dressing bestående af honning, balsamico, 3 spsk. olivenolie, salt og peber, som piskes godt sammen.
Hæld dressingen over salaten og bland det hele godt sammen.
Varm en kasserolle op med smør og hvedemel, som får nogle minutter, indtil det samler sig og bliver brunt.
Tilføj fonden fra fadet under andelårene, der piskes godt igennem sammen med sødmælken.
Hvis der ikke er tilstrækkelig nok andefond, så kompenser med ekstra sødmælk.
Tilføj kulør og ribsgele. Lad saucen simre under omrøring og smag til med salt og peber.
Efter de ca. 45 minutter er gået, tager man andelårene ud af ovnen, som derefter får lov at hvile i 5-10 minutter for at trække.
Nyd din/jeres andelår med rødkålssalat og brun sovs - velbekomme!
Vinsmagning med Laudrup Vin - København - udsolgt, ny dato følger
Denne smagning afholdes af Laudrup Vin sammen med Opskrifter.dk.Laudrups vinkonsulenter - som alle har stor erfaring med at planlægge og afholde vinsmagninger - er veluddannede og meget passionerede, med en stor, personlig interesse for vin og formidlingen af viden omkring vin. Du hører basisviden, usnobbet information og anekdoter fra Laudrup Vin’... læs mere
Se mere
Tips
Kogte kartofler kan selvfølgelig godt erstatte de bagte kartofler, der er mere traditionelle til denne ret. Det samme gælder syltet rødkål, der kan erstatte rødkålssalaten, men som samtidig gør retten en smule mere tung.
Lidt agurkesalat vil også fungere fint til denne ret.
Andre opskrifter
Langtidsstegt and med belle de boskoop æbler er en fuldgod erstatning til andelår i denne ret og giver mulighed for at smage på mere end bare lårene.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Lakseroulade med flødeost
Sådan laver du lakseroulade med flødeost Æggeblommerne røres sammen med salt, peber, hakke...
Rugbrød
Sådan laver du rugbrød 1. dag. Æltes sammen. Hæver i fadet i 24 timer. Dækkes med et vådt...
Iskaffe
IskaffeLav først en kop kaffe - du kan bruge alt lige fra kaffemaskine til stempelkande, g...