Video: Kyllingelår på Provence kartoffelbund
Kyllingelår på Provence kartoffelbundKøkken:
Ingredienser:
Dansk
9
Tilberedningstid
20 minutter
Arbejdstid
1 timer 0 minutter
Antal personer:
-
4 stk Kyllingelår
-
1 kg Kartofler
-
1 tsk Tørret rosmarin
-
4 stk Rosmarinkviste
-
2 spsk Olivenolie
-
3 fed Hvidløgs fed
-
1 bdt Hakket persille
-
1 tsk Flagesalt
-
1 knsp Friskkværnet peber
Sådan laver du kyllingelår på provence kartoffelbund
Tænd ovnen og forvarm den til 225 grader, så den er klar.
Start med at skrælle og skære kartoflerne i skiver og læg dem derefter i et smurt ovnfast fad.
Krydr kartoflerne godt med salt, peber og tørret rosmarin.
Gnid de hele kyllingelår med rygben med presset eller finthakket hvidløg, og kryder med flagesalt, friskværnet peber og tørret rosmarin, dryp med olivenolie.
De marinerede kyllingelår lægges på kartoflerne i fadet og et par rosmarin kviste lægges ved.
Sæt det ildfaste fad i ovnen i ca. 45-60 minutter.
Tilberedningstiden kan variere alt efter størrelsen på kyllingelårene.
Det vigtigste er at sørge for at de er gennemstegte.
Det kan tjekkes ved at se om kødsaften er helt klar.
Hak et bundt frisk persille og strø det hakkede persille over.
Servér mens den er varm - velbekomme!
Tips og serveringsforslag til din kyllingelår med provence kartoffelbund
Denne type ret er et godt bud på en nem hverdagsret da den kræver forholdsvis lidt forberedning og primært skal stå og hygge sig i ovnen. Det giver dig mere tid til at hygge med familien eller smide dig i sofaen med en god bog efter en lang arbejdsdag. Server eksempelvis en lækker hjemmerørt persilledressing til dine kyllingelår med provence kartoffelbund for at tilføje en friskhed til retten. Eller hvad med at forsøge dig med en lækker hjemmelavet whiskysauce hvis du har lidt mere tid til overs.
Inspiration til andre ovnretter
Hvis du mangler inspiration til andre nemme hverdagsretter, er gået lidt kold i den samme lasagne eller spaghetti og kødsauce, og ikke er bange for at kaste dig ud i en fiskeret, vil denne nemme torsk i ovn måske falde i din smag. Den kan spises med lidt ris som tilbehør eller et groft stykke brød. Nemmere bliver det ikke!
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Rosenkål med rasp
Rosenkål med raspSkyl rosenkålene. Skær et "X" i hver kål (ca. 0.25 cm dybt), så bliver de...
Hvid chokolademousse med mandler og hindbærsauce
Mandel- og hvid chokolademousseMousse:Hak chokoladen ret fint. Kom 2/3 af den i en l...
Bradepandekage med marengs
Sådan laver du bradepandekage med marengs: Smør og sukker piskes hvidt og skummende æggebl...