Video: Coleslaw
ColeslawKøkken:
Ingredienser:
Amerikansk
7
Tilberedningstid
15 minutter
Arbejdstid
1 timer 0 minutter
Antal personer:
-
250 gram Hvidkål
-
2 stk Gulerod
-
30 gram Rosiner
-
1 spsk Fedtfattig mayonnaise
-
1 spsk Fromage frais
-
2 spsk Hvidvinseddike
-
10 gram Sukker
Coleslaw
Riv gulerødder og snit hvidkålen i fine strimler.
Bland kål og gulerødder sammen i en stor skål.
Lav en dressing af mayonnaise og creme fraiche smagt til med hvidvinseddike, sukker, salt og peber.
Bland dressingen med kålen og gulerødderne i skålen.
Tilføj rosiner - de kan sagtens udelades, hvis dette ønskes.
Lad salaten stå og trække ca. 1 time.
Pynt med persille lige før servering - velbekomme.
Det går coleslaw godt til
En hjemmelavet coleslaw er noget, du ikke skal snyde dig selv for. En bonus ved selv at lave coleslaw er, at du kan kontrollere ingrediensernes kvalitet, holde det sundt og selv justere, hvor cremet den skal være.
Coleslaw er en amerikansk salat, som går rigtigt godt til hjemmelavet burger. Vi har flere opskrifter på saftige burgere, men vi anbefaler, at du tager et kig på disse chilimarinerede svinekødsburgere eller denne klassiske cheeseburger. Er du mere til kylling, så skal du helt sikkert gå efter denne burger.
Lav det dagen før
Du kan sagtens lave coleslaw dagen før, du skal bruge det. Hvis du lader kål og gulerødder marinere natten over, får det ekstra smag. Når først coleslawen er blandet, kan det holde sig 3-5 dage i køleskab.
Spørgsmål:
hej, kan denne ret laves dagen i forvejen? eller skal det være samme dag? bruges der ikke også ananas i?
Svar:
Ja - du kan godt lave retten dagen i forvejen.
Der er mange måde at lave råkost på, og ananas vil også være godt sammen med hvidkål og rosiner, men det er ikke meningen i denne opskrift.
Det er det sjove ved at lave mad - at man kan lave opskrifterne om, så de passer til familien og ens egen smag :-)
mvh
Dorthe
opskrifter.dk
22/05-2008 af Opskrifter.dk
Spørgsmål:
Er det ikke alt, alt, alt for lidt dressing? Med venlig hilsen
Svar:
Hej
Nej det skal ikke "Sejle" rundt i dressingen , men vil du bruge lidt mere så er det ok.
Mvh Tomas
opskrifter.dk
17/02-2008 af Opskrifter.dk
Spørgsmål:
Jeg kan ikke finde opskrift med rødbeder
Svar:
Syltning:
1 kg rødbeder
Lage af:
½ liter eddike
200 g sukker
evt. 1 spsk. konserveringsmiddel
Rødbederne vaskes, men der må ikke skæres i dem. De koges møre i let saltet vand (ca.30-50 min.efter hvor store de er), hvorefter de afkøles. Når de er helt kolde, skæres toppen og rodspidsen af, skrællen gnides af rødbederne , skæres i skiver og lægges lagvis i helt rene glas (kan skylles med atamon)
En lage af sukker og eddike koges, skummes, og tilsættes evt. konserveringsmiddel (er ikke nødvendigt hvis de står køligt og ikke skal opbevares meget længe) og hældes over rødbederne. Lagen skal dække helt. Glasset lukkes med et tætsluttende låg.
mvh
Dorthe
opskrifter.dk
22/09-2006 af Opskrifter.dk
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Risotto med broccoli og porre
Hak porren. Del broccolien i buketter. Blanchér begge dele i letsaltet vand i 1 min. Hæld...
Terrine med kyllingelever
Hak svinekæber og spæk fint i en maskine eller få slagteren til det. Puds leverne af og ha...
Rabarbercrumble
Sådan laver du rabarbercrumble Bland rabarberne med halvdelen af sukkeret, og fordel dem i...