Video: Husarsteg
HusarstegKøkken:
Ingredienser:
Dansk
6
Tilberedningstid
25 minutter
Arbejdstid
2 timer 0 minutter
Antal personer:
-
1 kg Nakkefilet
-
2 stk Løg
-
250 gram Champignon
-
3 spsk Smør
-
1.5 spsk Hvedemel
-
2.5 deciliter Vildtbouillon
Sådan laver du husarsteg
Kødet skæres i skiver, som dog ikke føres helt igennem stegen, således at du kan fylde kødet med fyld.
Til fyld, hakkes løg og svitses i smør på en pande.
Tilsæt champignon i skiver, steg videre og smag til med frisk timian, salt og peber.
Fyldet fordeles mellem kødskiverne.
Kødskiverne fæstnes til hinanden med kødnåle, så fyldet holdes sammen.
Læg stegen i et ovnfast fad.
Melet drysses jævnt over stegen og kødet og bouillon hældes i bunden af fadet.
Stil stegen midt i en kold ovn. Steg herefter i ca. 1½ time ved 180 grader.
Lad herefter stegen hvile lidt overdækket, inden den serveres.
Velbekomme!
Tips til din husarsteg
Husarsteg er virkelig en ret der kan tage en tilbage til "de gode gamle dage". Vi synes stadig at retten smager fantastisk - ligesom den er super nem at lave, og virkelig svær at tørstege. Hvis du vil følge opskriften på den rigtig gammeldags måde, så er det en god ide at tilføje tyttebær og bacon til opskriften. Baconen kan enten blive viklet rundt om nakkefileten efter fyldet er kommet i, eller bruges i selve fyldet.
Tilbehør til husarsteg
Som tilbehør til husarstegen vil vi anbefale en form for kartofler. Både kartoffelmos eller bagekartofler er et oplagt valg. Du kan også kaste dig ud i nogle hasselback kartofler og noget hjemmebagt groft brød.
Spørgsmål:
Har du en ide til hvad man evt. kan udskifte fyldet med, da nogle af mine gæster ikke kan tåle champignon. hilsen Gert
Svar:
Hej Gert, du kan tage gulerødder og knoldselleri
Mvh Tomas
opskrifter.dk
06/01-2015 af Opskrifter.dk
Spørgsmål:
Tilbehøret lyder lidt kedeligt til denn ret, kan jeg ikke servere noget med lidt mere go i til. På forhånd tak og godt nytår
Svar:
Hej , jo du kan i pricippet servere lige det der passer dig bedst, hvad med en kartoffelkage og en grovsalat ,med lidt fint skårne rodfrugter ?
Mvh Tomas
opskrifter.dk
29/12-2007 af Opskrifter.dk
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Æggekage
1. Miks æg, revet mozarella og krydderier sammen i en skål2. Skær alle grøntsager i tern (...
Saltimbocca
Kalvekødet skæres i tynde skiver, 2 til hver person, skiverne bankes evt. hvis de ikke er...
Lækre julesmåkager
Lækre julesmåkager Sådan laver du lækre julesmåkager med kokos, dadler og rosinerForv...