Video: Kikærtegryde med kartofler og tomat
Kikærtegryde med kartofler og tomat er en enkel og antiinflammatorisk ret, der varmer kroppen med smagfulde krydderier som gurkemeje, spidskommen og paprika. Retten er rig på planteprotein, fibre og vitaminer. I stedet får du en fyldig tomatbaseret sauce, hvor kikærter og kartofler giver masser af tekstur og mæthed. En sund og nem vegetarisk hverdagsret, som hele familien kan nyde.Kikærtegryde med kartofler og tomat er en enkel og antiinflammatorisk ret, der varmer kroppen med smagfulde krydderier som gurkemeje, spidskommen og paprika. Retten er rig på planteprotein, fibre og vitaminer. I stedet får du en fyldig tomatbaseret sauce, hvor kikærter og kartofler giver masser af tekstur og mæthed. En sund og nem vegetarisk hverdagsret, som hele familien kan nyde.
Køkken:
Ingredienser:
Andet
10
Tilberedningstid
30 minutter
Arbejdstid
20 minutter
Antal personer:
-
2 spsk Olivenolie
-
1 stk Løg
-
3 stk Hvidløgs fed
-
1 stk Ingefær
-
1 tsk Gurkemeje
-
1 tsk Stødt spidskommen
-
400 gram Kartofler
-
1 dåse Hakkede tomater
-
1 dåse Kikærter
-
1 stk Limesaft
Sådan laver du opskriften
Varm olivenolie i en stor gryde ved middel varme.
Tilsæt løg og steg dem bløde og let gyldne.
Kom hvidløg, ingefær, gurkemeje, spidskommen, karry og paprika i gryden, og steg i ca. 1 minut, til krydderierne dufter.
Tilsæt kartofler og rør rundt, så de bliver dækket af krydderierne.
Hæld hakkede tomater og grøntsagsbouillon i gryden. Bring det i kog og lad det småsimre i ca. 15 minutter.
Tilsæt kikærterne, og lad retten simre yderligere 10–15 minutter, til kartoflerne er møre, og saucen er let tyknet.
Vend spinaten i til sidst, og smag til med lime, salt og peber.
Server med ris, quinoa eller et stykke groft brød og top med frisk koriander.
Så er retten klar, velbekomme!
Tips og serveringforslag til din Kikærtegryde med kartofler og tomat
Vil du have retten ekstra fyldig, kan du tilsætte lidt linser sammen med kartoflerne.
Ønsker du en mere cremet konsistens, kan du mose en smule af kartoflerne direkte i gryden.
Vil du have noget mere grønt? Tilføj noget spinat i retten, en sundere version der ikke kan smages.
På udkig efter andre sunde gryderetter?
Prøv fx denne linsesuppe med græskar og kokosmælk eller en Mexicansk gryderet med oksekød og ris. Vil du gerne have mere protein, så prøv Kylling i kokosmælk med ingefær og grøntsager - antiinflammatorisk ret stadig med de samme antiinflammatoriske krydderier.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Spaghettifad
Tænd ovnen på 175°C. Spaghettien koges.Oksefars og hakket løg brunes i en gryde, flåede to...
Koldhævet Napolitansk Pizzadej
Trin 01:Tilsæt vand og gær i en skål, bland indtil gæren er opløst og sæt til side.Tilsæt...
Engelsk mørbrad i stegeso
Engelsk mørbrad i stegesoMørbradDen istandgjorte mørbrad gnides med salt. Løgene rives gro...