Video: Spaghetti med tomatsauce
Spaghetti med tomatsauceKøkken:
Ingredienser:
Italiensk
7
Tilberedningstid
15 minutter
Arbejdstid
45 minutter
Antal personer:
-
500 gram Spaghetti
-
700 gram Cherrytomat
-
4 fed Hvidløg
-
2 bdt Basilikum
-
3 tsk Salt
-
2 spsk Friskkværnet peber
-
5 spsk Olivenolie
Spaghetti med tomatsauce
Start med at skære alle cherrytomater i halve.
Knus hvidløgene med en hvidløgspresser og put dem derefter i en stor pande eller gryde godt med olivenolie.
Lad de knuste hvidløg simre i nogle minutter, men de skal ikke blive brune.
Tilføj derefter tomaterne og lad dem simre godt igennem i panden/gryden i 15-20 minutter.
Tilføj undervejs det første bundt basilikum og en masse friskkværnet peber.
Hak ikke basilikummen, men pluk bladende og halver dem med hænderne.
Når der er ca. 10 minutter tilbage, koger man spaghettien i en stor gryde med letsaltet vand.
Følg instruksen og gem noget pastavand, når spaghettien er blevet ”al dente”.
Når tomatsaucen har simret godt igennem og virker rimelig tyktflydende, betyder det, at tomatsaucen er klar.
Blend eventuelt saucen, men at lade saucen ligge i panden/gryden er også en mulighed.
Tilføj det meste af det andet bundt basilikum.
Når pastaen er ”al dente”, putter man spaghettien direkte over i panden/gryden med tomatsaucen og tilføjer lidt pastavand.
Bland det hele rigtig godt sammen og rør i mindst 5 minutter.
Smag til med salt, peber og tilsæt eventuelt lidt mere pastavand, hvis retten virker for tør.
Server pastaretten straks med revet parmesanost og de resterende basilikumsblade.
Velbekomme!
Vinsmagning med Laudrup Vin - København - udsolgt, ny dato følger
Denne smagning afholdes af Laudrup Vin sammen med Opskrifter.dk.Laudrups vinkonsulenter - som alle har stor erfaring med at planlægge og afholde vinsmagninger - er veluddannede og meget passionerede, med en stor, personlig interesse for vin og formidlingen af viden omkring vin. Du hører basisviden, usnobbet information og anekdoter fra Laudrup Vin’... læs mere
Se mere
Tips
Til denne pastaret fungerer mange andre pastatyper også. Prøv denne ret med linguine, penne eller fusilli. Det vigtigste er, at pastaen er i en god kvalitet. Det bidrager med mere stivelse i pastavandet og harmonerer bedre med saucen.
Almindelige hakkede eller flåede tomater vil også gå an i denne opskrift.
Andre opskrifter
Kan du ikke få nok af pasta og tomater, så prøv vores opskrifter på spaghetti bolognese, italienske penne med bacon eller pastasalat med laks.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Dingo
Med saften fra en kvart citron, rystes ingredienserne i en shaker. Hæld drinken over ister...
Æbleflæsk
ÆbleflæskHusk at bruge stegeflæsk til retten. Skær flæsket i skiver Pil løgene og skær dem...
Urtegårdskylling
Kyllingefileterne gnides med salt, peber og Herbes de Provence. Hvidløg og løg pilles og h...