Video: Havkat med rødbeder og ingefærsauce
Havkat med rødbeder og ingefærsauceKøkken:
Ingredienser:
Asiatisk
15
Tilberedningstid
20 minutter
Arbejdstid
20 minutter
Antal personer:
-
300 gram Rå rødbede
-
1 knsp Stødt kommen
-
1 tsk Groft salt
-
1 tsk Peber
-
1 deciliter Grøntsagsbouillon
-
3 spsk Smør
-
2 stk Gulerod
-
100 gram Selleri
-
5 deciliter Fiskebouillon
-
1 spsk Korianderfrø
-
400 gram Havkat
-
4 cl Tør hvidvin
-
2 cl Tør sherry
-
1 stk Skalotteløg
-
10 gram Ingefær
Havkat med rødbeder og ingefærsauce
Start med at tilberede saucen:
Først koges hvidvin og sherry godt ind.
Hæld fiskefonden i.
Skær gulerod og selleri i tern og kom dem i sammen med skalotteløget.
Skær ingefæren i tynde skiver og kom den i.
Kog saucen ind til lidt under en tredjedel og si den.
Skær smørret i små stykker og kom det i saucen.
Smag til med havsalt.
Fisken
Skræl rødbederne omhyggeligt og skær dem i skiver.
Læg dem i et ovnfast fad sammen med kommen, salt, peber og grøntsagsfond.
Kom smørklatter ovenpå.
Steg det hele under låg i en forvarmet ovn (180 grader) i 10 minutter.
Skær gulerod og selleri i tern, kom dem i et ovnfast fad sammen med fiskefonden og opvarm dem.
Knus halvdelen af korianderfrøene og tilsæt dem.
Skær havkattefileten i 4 stykker.
Læg dem i fadet med skindet opad, læg låg på og steg dem i ovnen i 7 minutter.
Tag retten ud af ovnen, og lad den stå med låg på i 3 minutter.
Fjern forsigtigt fiskeskindet med en gaffel.
Servering
Læg en fjerdedel af rødbederne på hver tallerken, læg fiskefileterne ovenpå.
Drys de friskknuste korianderfrø over og hæld ingefærsaucen over.
Nytår
Denne ret er ideel at servere nytårsaften som et alternativ til nytårstorsken.
En dejlig forret kunne være en orientalsk rejesalat. Og glem ikke kransekagen!
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Rådyrbov med champignonsauce
Skær nogle snit i bovens fedtkant. Brun boven på alle sider. tilsæt øl, vin, 3 løg, 1/4 af...
Gløgg med rød- og portvin
Glögg med rød- og portvin, fremgangsmåde:Bland rødvin, portvin og vodka i en gryde, og til...
Flødeost med bacon og purløg
Skær baconen i meget små stykker og rist det helt sprødt på panden. Læg det på fedtsugende...