Video: Spandauer
SpandauerKøkken:
Type:
Ingredienser:
Dansk
Bagværk
5
Tilberedningstid
0 minutter
Arbejdstid
10 minutter
Antal personer:
-
2 deciliter Sødmælk
-
1 stk Æg
-
40 gram Sukker
-
20 gram Majsstivelse
-
2 tsk Vanillesukker
Spandauer
Start med at lave dejen som beskrevet her: Wienerbrødsdej. Sæt den på køl, mens du laver kagecremen.
Kagecreme
Rør Maizena ud i en kop med en lille smule af mælken. Kog resten af mælken forsigtigt op i en lille gryde, og tilsæt vanillesukker, æggeblommer og rørsukker. Varm det hele op, og pisk den udrørte Maizena i. Pisk indtil cremen har en fast konsistens. Sæt cremen på køl.
Tag din wienerbrødsdej ud af køleskabet. Del den i 3x3 lige store firkanter. På hver firkant bukkes hjørnerne ind til midten, så de næsten rører hinanden. Klem let på hjørnerne. Læg en god teskefuld kagecreme i midten. Fordel dine 9 spandauer på en bageplade med bagepapir. Lad dem hæve i 15 minutter.
Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
Bland et æg og en smule mælk, og pensl spandauerne. Bag dem i ca. 10 minutter i ovnen. Vær opmærksom på, at spandauerne hæver en del under bagningen.
Lad spandauerne køle af, før de serveres.
Velbekomme!
Pynt
Spandauerne kan med fordel pyntes med lidt glasur. Det er også lækkert med syltetøj frem for kagecreme i midten.
Mindre fedt?
Er spandauerne lidt for tunge til dig? Så prøv evt. denne lækre gulerodskage.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Mangopuré
MangopuréFlæk den modne mango.Skrab frugtkødet ud af skallen .Kog mangostykkerne i en smul...
Asparges med røget laks og hollandaise
Sauce: Pisk æggeblommer, citronsaft og sennep sammen. Smelt smørret og hæld langsomt æggeb...
Kartoffelmos med hvidløg og purløg
Forvarm ovnen til 225°C. Skær ½ cm af toppen af hvidløget, så der åbnes ind til fedene. Pl...