Video: Wienerbrødsdej
WienerbrødsdejKøkken:
Type:
Ingredienser:
Dansk
Dessert
7
Tilberedningstid
0 minutter
Arbejdstid
30 minutter
Antal personer:
-
100 gram Mælk
-
20 gram Gær
-
20 gram Sukker
-
1 stk Æg
-
225 gram Hvedemel
-
1 fingerspids Køkkensalt
-
200 gram Smør
Wienerbrødsdej
Bland gær og sukker med den kolde mælk, og rør det hurtigt ud. Tilsæt æg, og rør også det hurtigt ud. Hæld til sidst hvedemel og salt i, og rør hele dejen sammen.
Drys mel ud på et bord, og ælt her dejen hurtigt i hånden. Dejen skal bare lige samles, og skal derefter på køl.
Smørret lægges mellem to stykker bagepapir. Gør det blødt ved at banke lidt på det, f.eks. med en kagerulle. Når smørret er klar, kan du rulle det ud til en firkant på ca. 20x20 cm. Læg på køl.
Drys mel på bordet igen, og tag dejen ud af køleskabet. Rul dejen ud til en firkant på ca. 30x30 cm.
Læg derefter smørret oven på dejen, så smørrets hjørner rammer siderne på dejen. Fold hjørnerne af dejen op over smørret, og tryk let til.
Dejen vendes nu om, og rulles til en firkant på 20x60 cm. Fold den yderste tredjedel ind over den midterste tredjedel, og til sidst over den sidste tredjedel, så du ender ud med en firkant på 20x20 cm med tre lag dej og smør.
Rul endnu engang dejen ud til en firkant på 20x60 cm, og gentag foldeprocessen. Du ender op med en dej, der nu har 27 lag!
Læg straks på køl!
Nem opskrift
Denne opskrift på wienerbrødsdej er nem, men det er vigtigt at dejen laves hurtigt, så den ikke bliver for varm. Gærdejen må ikke æltesa for meget, da den så bliver besværlig at rulle ud.
Mange muligheder
Denne dej, er grunddej til flere slags wienerbrød. Prøv evt. disse lækre spandauer.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Crostini med tapenade
Creme: Purér oliven med kapers, pinjekerner, tomatpuré og olie til en fin masse (evt. med...
Pandekager med oksekød
Pandekager med oksekødPisk æg og mælk sammen i en skål, bland herefter majsmel og hvedemel...
Kalkun i paprikasauce med frisk pasta og broccoli
Forklaring: Svits bacon sammen med kalkunstrimler ved høj varme til det har fået en gy...