Video: Fiskefrikadeller i ovn
Fiskefrikadeller i ovnKøkken:
Ingredienser:
Dansk
8
Tilberedningstid
25 minutter
Arbejdstid
30 minutter
Antal personer:
-
700 gram Fiskefars
-
1 kg Kartofler
-
1 stk Æg
-
3 spsk Hvedemel
-
0.5 deciliter Letmælk
-
1 spsk Olivenolie
-
0.5 tsk Salt
-
0.5 tsk Peber
Fiskefrikadeller i ovn
Fiskefars kan være af forskellige arter, men en god torskefars slår aldrig fejl.
Du kan dog bruge, stort set hvad du vil.
1. Put fiskefars, æg, mel, mælk, olivenolie, salt og peber i en skål og omrør grundigt.
Herefter sættes skålen kortvarigt i køleskabet.
2. Ovnen sættes til 200 grader.
3. Gå derefter til kartoflerne og skræl eller skrub dem.
Herefter skæres de til både.
De lægges derefter på en bradepande med bagepapir.
Krydr med salt og peber.
4. Tag nu en ny bradepande og form fiskefarsen til frikadeller og læg dem på et lag bagepapir.
Krydr også dem med salt og peber.
5. Sæt begge bradepander ind i ovnen.
Regn med 30 minutter, før retterne er færdige - dog skal fiskefrikadellerne have en anelse kortere tid end kartoflerne, før de bliver sprøde, så hold især øje med frikadellerne.
6. Tag fiskefrikadellerne ud efter omtrent 25 minutter og lad kartoflerne blive ca. 5 yderligere minutter i ovnen.
Du kan evt. under nøje opsyn sætte ovnen på grill de sidste 5 minutter, så de bliver så sprøde som muligt.
Vær dog opmærksom på ikke at brænde dem på.
7. Retten er nu færdig, og du kan dermed nyde dine ovnbagte fiskefrikadeller med tilhørende kartofler.
Velbekomme!
Retten er fyldestgørende og ikke mindst mættende i sig selv, men et ofte anvendt supplement til retten er at lave enten en simpel spidskålssalat eller rød spidskålssalat med æble og appelsin til. Det giver en blød men knasende tilføjelse til de ellers sprøde kartofler og de sprøde fiskefrikadeller.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Kokoskiks
Ælt den revne kokosnød sammen med de andre ingredienser og sæt dejen i køleskab en time.Ru...
Kartoffelmos med kødsovs
Kartoffelmos med kødsovsStart med at lave kartoffelmosen. Det gør du ved at koge kartofler...
Valnødderoulade med hindbærfyld
Valnødderoulade med hindbærfyld Pisk æggene med sukker i 10 min. til en meget luftig...