Video: Bibimbap
BibimbapKøkken:
Ingredienser:
Asiatisk
17
Tilberedningstid
35 minutter
Arbejdstid
55 minutter
Antal personer:
-
400 gram Hakket oksekød 8-12%
-
4 spsk Kinesisk soya sauce
-
2 spsk Sesamolie
-
4 tsk Sukker
-
3 fed Presset hvidløgs fed
-
250 gram Frisk spinat
-
300 gram Bønnespire
-
100 gram Shiitake svamp
-
120 gram Gulerod
-
350 gram Jasminris
-
4 stk Æg
Sauce
-
2 spsk Gochujang
-
1 spsk Sesamolie
-
1 spsk Sukker
-
1 spsk Vand
-
1 spsk Æblecidereddike
-
1 fed Presset hvidløgs fed
Kød
Bland soyasovs, sesamolie, sukker og presset hvidløg til en marinade.
Bland kødet med marinaden.
Lad kødet marinere 30 minutter, imens de andre ingredienser forberedes.
Varm noget olie i en wok, eller en stor pande, og steg kødet på mellem til høj varme.
Det tager 3-5 minutter at tilberede.
Ris
Skyl ris rene for rismel, og kog efter pakkens anvisning.
Bibimbap-sauce
Bland gochujang chili, sesamolie, sukker, vand, eddike og hvidløg.
Øvrigt fyld
Skær gulerødder i fine stave.
Giv grøntsagerne en hurtig lynstegning, hver for sig, så retten kan anrettes fint.
Steg æggene til spejlæg.
Lav portionsanretninger med kogte ris i en skål, og derefter fyldet oven på risene, og til sidst det stegte spejlæg.
Din bibimbap er nu klar til servering - bon appetit!
Om bibimbap
“Bibimbap” er koreansk og betyder sådan cirka “blandede ris med grøntsager”. Hvis du bestiller denne ret i Korea, eller på en koreansk restaurant, får du den ofte serveret i en opvarmet stenskål, med grøntsagerne utilberedte, samt et råt æg. Derefter blandes retten ved bordet, mens ingredienserne steger færdigt. Det er en fantastisk ret, der kan laves med mange forskellige grøntsager, alt efter hvad man har i køleskabet. Den kan både serveres for gæster, hvis man anretter den flot som på billedet, men den kan også laves hurtigt til hverdagsmad, hvor man bare blander ingredienserne sammen som en biksemad.
Gochujang er en koreansk chili paste der kan købes i asiatiske handler, og nogle grøntsagshandler. Det kan erstattes med sambal oelek, men man opnår ikke præcis den samme smag.
Tips
Retten kan nemt laves vegansk eller vegetarisk, hvis man erstatter oksekødet med en pakke plantebaseret “hakkekød” og undlader ægget.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Berberiandebryst med appelsinsauce
Berberiandebryst med appelsinsovsDe tynde appelsinstrimler kommes i kogende vand og koges...
Veganske bananpandekager
Veganske bananpandekagerDejen til veganske bananpandekager kan forberedes i en foodprocess...
Tunfrikadeller i ovn
Sådan laver du tunfrikadellerNår du skal lave tunfrikadeller, skal du starte med at forvar...