Video: Panzanella - brødsalat med tomater
Panzanella - brødsalat med tomaterKøkken:
Ingredienser:
Italiensk
14
Tilberedningstid
20 minutter
Arbejdstid
40 minutter
Antal personer:
-
600 gram Surdejsbrød
-
1 kg Modne tomater
-
1 spsk Køkkensalt
-
1 spsk Olivenolie
-
3 spsk Kapers
-
6 stk Saltede ansjoser
-
1 stk Rødløg
-
1 stk Blegselleristilk
-
1 bdt Frisk basilikum
-
2 spsk Rødvinseddike
-
10 spsk Extra jomfru olivenolie
-
1 Hvidløg
-
1 spsk Havsalt
-
1 knsp Friskkværnet peber
Tænd ovnen på 200º grader.
Skær skorpen af og riv krummen i nogle solide store stykker.
Man kan skære brødet ud, men den rå kant, som brødet får, ved at man river det, gør brødet mere modtageligt for den lækre dressing og saften fra de øvrige ingredienser.
Er brødet vitterligt daggammelt og sprødt, lægges brødstykkerne blot på et fad og stilles til side.
Tomaterne knuses med hænderne og lægges i et dørslag over en skål, som kan optage saften.
Salt dem gavmildt.
Smid kapers og hakkede ansjoser i skålen.
Snit løget fint, da store stykker løg kan ødelægge hele balancen i salaten.
Snit ligeledes blegselleristænglen fint, og bland herefter løg og selleri i en serveringsskål sammen med brødstykkerne.
Riv det meste af basilikumbladene i mindre stykker og vend i Panzanella.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Nutella-cookies
Nutellacookies Opvarm ovnen til 180 grader, og læg bagepapir på en bageplade.Bland Nutell...
Kalvesnitzel i ekstragon-flødesovs
Vend schnitzlerne i melet og steg dem i olie. Tag schnitzlerne af panden og svits de finth...
Nye kartofler med oliven, feta og mynte
Skræl kartoflerne og skær dem i kvarte. Kog dem i letsaltet vand i 12 min. Dræn kartoflern...