Video: Sunde madpakkeboller med squash
Sunde madpakkeboller med squashKøkken:
Ingredienser:
Dansk
9
Tilberedningstid
2 timer 0 minutter
Arbejdstid
30 minutter
Antal personer:
-
50 gram Gær
-
2 deciliter Vand
-
2 deciliter A38
-
2 stk Gulerod
-
1 stk Squash
-
1 tsk Bordsalt
-
1 deciliter Sesamfrø
-
4 deciliter Grahamsmel
-
6 deciliter Hvedemel
Sådan laver du sunde madpakkeboller med squash:
Gæren udrøres i lunken vand.
Tilsæt A-38, fintrevet gulerod og squash, salt, sesamfrø og grahamsmel.
Hvedemelet æltes i til sidst -dejen skal være lind, tilsæt evt.lidt mere mel, dejen skal slippe fadet.
Lad dejen hæve 1 time.
Dejen æltes godt igennem og formes til boller, der trykkes flade (som burgerboller) og efterhæver på bagepladen ca. 30 min.
Bollerne pensles med en sjat kaffe og bages i ovn ca. 200°C i 15-20 min.
Tips: Man kan erstatte gulerod eller squash med kartofler - det smager også dejligt. Fintklippet purløg, timian eller rosmarin kan give et ekstra lille pift!
Spørgsmål:
Jeg vil bare høre om man kan skifte mælk ud med a38, når man bager eksempelvis grovboller??
Svar:
Ja - det kan du godt, men så skal du nok nøjes med at bruge den halve mængde, og lade den anden halvdel være lunt vand til opløsning af gæren.
mvh
Dorthe
opskrifter.dk
24/05-2008 af Opskrifter.dk
Spørgsmål:
Jeg har ikke så frygtelig stor forstand på madlavning. Jeg vil gerne lave nogle grovboller, men alle de opskrifter jeg finder, der består mindst halvdelen af melet, af hvedemel. Jeg vil gerne lave nogle GROVE grovboller. Altså massere af kerner og grahamsmel osv., men med et minimum af hvedemel. Har du en god opskrift, eller kan du fortælle mig hvordan forholdet mellem mel, salt, vand og de andre ingrendienser skal være for at det bliver en ordentlig smagfuld bolle og ikke en tør kedelig sag. På forhånd tak :)
Svar:
Der er ikke kun én måde at bage boller, så du må prøve dig lidt frem, til du finder din ynglings-opskrift :-)
Men du kunne prøve "madpakkeboller" - der er flere variationsmuligheder. A-38 gør at bollerne ikke bliver så hurtigt tørre. Hvis du bruger squah, så tryk væden fra, så dejen ikke bliver for våd.
Det kan være en god ide at bruge det halve gær, og så bruge kold-hævning - du rører gæren op i kold væske og stiller dejen koldt f.eks. natten over - derefter former du boller, som efterhæver i stuetemperatur til de bliver dobbelt så store.
TIP: Sæt en form i bunden af ovnen med kogende vand når du skal bage bollerne.
mvh
Dorthe
opskrifter.dk
31/10-2007 af Opskrifter.dk
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Makrel med skyr
Mos makrelen lidt, og tilsæt 2 spsk skyr og resten af ingredienserne. Servér til frokoste...
Tærtebund
Smør og vand skal være koldt. Smør skæres i tern.Bland mel og smør, gerne med en mixer, ti...
Ovnstegt kalkun
Skær løg og brød (uden skorpe) i ca. 1x1 cm store stykker, svits dem på panden med hakket...