Video: Fragilité
FragilitéKøkken:
Ingredienser:
Dansk
11
Tilberedningstid
50 minutter
Arbejdstid
0 minutter
Antal personer:
-
200 gram Hasselnød
-
200 gram Flormelis
-
8 stk Æggehvide
-
1.4 tsk Salt
-
150 gram Sukker
-
3 spsk Hasselnøddeflager
-
250 gram Flormelis
-
200 gram Blødt smør
-
1 spsk Frysetørret kaffepulver
-
1 spsk Kogende vand
-
1 spsk Sigtet flormelis
Fragilité
200 gram finthakkede ristede og afskallede hasselnødder og 200 gram flormelis blandes fint, fx i en blender.
Æggehviderne piskes næsten stive med lidt salt.
Sukkeret piskes i lidt ad gangen, så marengsmassen bliver sej.
Nøddeblandingen foldes ind i marengsmassen.
Læg bagepapir på bagepladen og smør en firkant på bagepapiret (30 x 40 cm) med blødt smør.
Halvdelen af marengsmassen fordeles i et jævnt lag på den smurte firkant.
Resten fordeles på en anden bagepapirbeklædt bageplade.
Den ene bageplades halvdel drysses med nøddeflager (den del bliver kagens top)
Begge plader sættes i en 150 gr. varm ovn og bages ca. 45 min.
Byt om på pladernes placering i ovnen efter halvdelen af tiden.
Lad pladerne afkøle og del derefter hver plade/bund i to, så du har fire flade kagestykker.
Smørcreme med kaffe:
250 gram flormelis og smør piskes sammen til en luftig masse.
Kaffepulveret opløses i en smule kogt vand, hvorefter det afkøles og røres i smørcremen.
Cremen fordeles mellem de fire kagestykker, sørg for at delen med nøddedrys er øverst.
Kagen stilles i køleskabet i 3-4 timer, hvorefter flormelis sigtes over kagen.
Den kolde kage skæres i ca. 12 små kvadrater.
God fornøjelse med kagekreeringen! Hjemmelavet fragilité er altid en sikker vinder!
Fragilité
Fragilité er en eminent god fransk kage.
Kagens navn fragilité er velvalgt, for kagen har et skrøbeligt/fragilt udtryk.
Mange bagere laver den, men du kan nemt selv lave fragilité med en ligeså god smag som din bagers. Eller bedre!
Hasselnødderne kan udskiftes med mandler.
Alternativt kan benyttes halvt mandler, halvt hasselnødder til din fragilité.
Prøv også marengskys eller nøddemarengs med jordbærflødeskum.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Jordbærmarmelade
JordbærsyltetøjSkyl bærerne og skær dem i kvarte stykker.Kog dem med sukker og citronsaft...
Krydrede thairejer med chili og hvidløg
Opvarm halvdelen af olien i en wok over høj varme. Tilsæt revet kål og 1/4 af vandet og ly...
Avocado med rejer og kaviar
Skær avocadoerne over på langs, og udhul dem. Mos frugtkødet med en gaffel, og rør mayonai...