Video: Frøsnappere med pikantost
Frøsnappere med pikantostKøkken:
Ingredienser:
Dansk
10
Tilberedningstid
2 timer 0 minutter
Arbejdstid
30 minutter
Antal personer:
-
50 gram Gær
-
100 gram Smør
-
2.5 deciliter Mælk
-
2 stk Æg
-
1 spsk Sukker
-
0.5 tsk Salt
-
600 gram Hvedemel
-
300 gram Pikantost
-
50 gram Birkes
-
50 gram Sesamfrø
Frøsnapper med pikantflødeost
Start med at smelte smørret og tilsæt mælken og lad det afkøle.
Væsken hældes i en røreskål og tilsæt så gær.
Sukker, æg og hvedemel tilsættes lidt efter lidt. Måske behøver du ikke at bruge al melet.
Dejen sættes til hævning i en stor skål, hvor der er plads til, at dejen hæves til dobbelt størrelse. Skålen dækkes med et viskestykke og hæver 45 min.
Dejen tages ud på et bord drysset med mel.
Dejen deles i to.
Hver klump rulles ud til et rektangel på ca. 50 x 25 cm. Smør det hele med pikantost.
⅓ af stykket foldes ind over og derefter den sidste ⅓.
Dejen rulles ud igen, så den er ca. 40 x 30 cm.
Der pensles med et sammenpisket æg og drysses med sesamfrø og birkes.
Med en pizzaskærer skæres 11 stimler.
Hver strimmel snurres rundt om sig selv 2-3 gange, så den former en lille stang.
Frøsnapperne placeres på en bageplade beklædt med bagepapir. Ca. 7 pr. bageplade.
Frøsnapperne dækkes med viskestykke og efterhæves i 30 min.
Ovnen tændes på 190 grader varmluft.
Frøsnapperne pensles med resten af æggemassen.
Frøsnapperne bages i midten af ovnen (kun en plade ad gangen) i ca. 8-9 min.
Når de er flotte gyldne tages de ud af ovnen og afkøles på en bagerist.
Dine frøsnappere med flødeost er nu klar til at blive nydt. Bon appetit!
Frøsnappere med flødeost kan fint fryses ned. Lad dem først afkøle og læg dem derefter i fryseposer. Læg kun få i hver frysepose.
Ved optøning tages de ud af fryseren en time før brug og lunes i en varm ovn på 190 grader varmluft i 2-3 min.
Frøsnappere kan også spises kolde.
Se også vores opskrifter på tebirkes eller hjemmelavede tebirkes.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Indiske gule ærter
Pil og skær løget i smalle både, skræl gulerødderne, og riv dem groft på et råkostjern.Ste...
Omelet med krydret pølse
Steg kartofelskiverne gyldne i smør på en pande. Tilsæt pølseskiverne og steg et par min....
Vandbakkelser med fyld
Vandbakkelser med fyldTænd ovnen på 200°C. Kog vandet op sammen med smørret i en gryde....