Video: Tebirkes
TebirkesKøkken:
Ingredienser:
Dansk
11
Tilberedningstid
1 timer 30 minutter
Arbejdstid
30 minutter
Antal personer:
-
1 deciliter Sødmælk
-
25 gram Gær
-
50 gram Usaltet smør
-
1 stk Æg
-
250 gram Hvedemel
-
0.5 tsk Køkkensalt
-
2 spsk Sukker
-
1 stk Æg til pensling
-
0 Blå birkes
-
100 gram Groftrevet marcipan
-
1 stk Æggehvide
Sådan laver du tebirkes
Varm mælken til den føles lun, når du mærker den med lillefingeren.
Rør gæren ud i mælken og smelt smørret.
Kom det ved sammen med æg, salt og sukker.
Tilsæt melet og ælt grundigt.
Lad dejen hæve 1 time.
Slå dejen ned og rul den ud.
Læg den sammen i 3 lag og rul ud igen.
Dette gøres et par gange og i sidste omgang lægges fyldet af sammenpisket marcipan og æggehvide på, inden dejen foldes til et smalt aflangt rektangel, der skæres over i 12 tebirkes.
Disse pensles med sammenpisket æg og drysses med birkes.
Efterhæver i 15 min. og bages i en forvarmet ovn ved 225 gr. i 10 min.
Tebirkes
Der er intet så dejligt som at hente varme tebirkes fra den lokale bager, vel? Jo, det er der faktisk - man kan hente dem endnu varmere ud af sin egen ovn! Denne opskrift vil give dig et rigtig godt resultat. Det kræver lidt arbejde, men du vil næsten med garanti ikke glemme, hvor godt hjemmelavede tebirkes smager.
Inspiration til mere bagværk?
Hvad med at lave et dejligt franskbrød eller et godt rundstykke til tebirkesene?
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Grillet kyllingebryst med gazpachosalsa
Bland hvidløg, salt, balsamico, halvdelen af olien, vand, kommen, tabasco, franskbrød og h...
Rabarbersirup
Sådan laver du rabarbersirup Skær rabarber i små stykker, og kom dem i en gryde sammen med...
Amerikanske bøffer
Rør farsen sammen med vand/ananassaft og dijonsennep og smag til med salt og peber.Del far...