Video: Culottesteg på grill
Culottesteg på grillKøkken:
Ingredienser:
Dansk
3
Tilberedningstid
10 minutter
Arbejdstid
40 minutter
Antal personer:
-
1 kg Culotte
Tilbehør
-
0 Salt
-
0 Peber
Culottesteg på grill
Start med at tage Culottestegen ud af køleskabet, og lad den temperere, indtil den når stuetemperatur.
Når den er klar til tilberedning, er første trin at afpudse culotten for sener.
Rids derefter et ternet mønster i fedtlaget på tværs af fibrene, og rids så helt ned til kødet.
Krydr med salt og pebber og meget gerne flere af de krydderier, som du synes om.
Inden for rimelighedens grænser kan du (stort set) ikke gøre noget galt med hensyn til at være kreativ med krydderierne.
Det er klart, at kanel måske ikke er oplagt - smen igen: inden for rimelighedens grænser naturligvis.
Når du skal til at i gang, starter du med at klargøre grillen til indirekte varme på middeltemperatur.
Kom derefter culotten på grillen, og grill den et par minutter med fedtsiden nedad.
Vend, og krydr culotten på kødsiden med salt og peber hovedsageligt.
Steg indtil en kernetemperatur på ca. 55 grader.
Indsæt stegetermometer.
Når den har opnået det, og du har taget den ud, lad da culotten hvile i 15 minutter inden servering.
For som man siger: stegetid = hviletid, hvis man altså skal gøre det helt efter bogen.
Men det kan være svært at udvise den form for tålmodighed, når der ligger så lækkert et stykke kød foran næsen på en.
Til udskæring af dette dejlige stykke kød, anbefaler vi:
Brug altid en skarp kniv, og skær altid på tværs af fibrene.
Start med den spidse ende af stegen (det gælder også culotte af okse eller lam).
Når du er halvvejs, vendes stegen en kvart omgang, for der skifter fibrene retning.
Du kan med fordel ridse fedtet i skæreretningen, inden stegen skal på grillen.
Din grillede culottesteg er nu klar til servering. God appetit!
Til så dejligt et stykke kød, skal man naturligvis ære det med lige så lækkert tilbehør til. Og det er her, at vores opskrift til en gang græsk kartoffelsalat kommer ind i billedet. Og til det grønne hjørne af tallerkenen anbefaler vi stærkt en avocadosalat med tomat og mozzarella til.
Jøsses, hvor er det en lækker sammensætning af retter, hvis vi selv skal sige det.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Boller som mellemmad
Smelt smørret i en gryde og tilsæt mælken. Hæld blandingen i en skål og tilsæt kvark. Rør...
Vinterlam
Varm smørret eller margarinen op i en gryde, og vend kødet heri. Drys melet over, og svits...
Ananascurry
AnanascurrySkræl ananassen med en skarp kniv. Skær derefter ananassen i kvarte stykker på...