Video: Dampet rødspætte med hvide asparges og hollandaise
Dampet rødspætte med hvide asparges og hollandaiseKøkken:
Type:
Ingredienser:
Dansk
Hovedret
8
Tilberedningstid
15 minutter
Arbejdstid
15 minutter
Antal personer:
-
800 gram Rødspætte
-
1 deciliter Vand
-
1 deciliter Hvidvin
-
1 tsk Køkkensalt
-
1 tsk Peber
-
800 gram Hvid asparges
-
150 gram Rejer
-
1 kg Kartofler
Aspargsene skrælles fra hoved mod rod og den nederste træde ende brækkes af. Dette gøres nemmest mens aspargesene ligger på et skærebrædt, da de ellers nemt knækker. Aspargesene lægges skråt i en gryde med letsaltet kogevand. Hovederne bør ikke være dækket af vand. De koges i ca. 6-8 min og drypper af og lægges på et fad. Rødspættefiletterne lægges 2 og 2, hvid og mørk filet med hale mod hale over hinanden og foldes. Lægges i en kold smurt pande og hæld vand og hvidvin ved, krydre med salt og peber.
Dampes ved svag varme 10-12 minutter til kødet er lyst og fast. Server med de kogte kartofler og hollandaise og med rejer til pynt.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Chiagrød med skyr
Chiagrød med skyr Start dagen inden du vil spise din chiagrød. Hæld chiagrød, mælk, s...
Flødepasta
Kylling skæres i mindre stykker og svitses. Grøntsagerne skæres i mindre stykker og sau...
Franske chokoladehorn
Fremgangsmåde: Rør gæren ud i den lune mælk. Smørret blandes med mel, hvorefter sukker o...