Video: Dampet rødspætte med hvide asparges og hollandaise
Dampet rødspætte med hvide asparges og hollandaiseKøkken:
Type:
Ingredienser:
Dansk
Hovedret
8
Tilberedningstid
15 minutter
Arbejdstid
15 minutter
Antal personer:
-
800 gram Rødspætte
-
1 deciliter Vand
-
1 deciliter Hvidvin
-
1 tsk Køkkensalt
-
1 tsk Peber
-
800 gram Hvid asparges
-
150 gram Rejer
-
1 kg Kartofler
Aspargsene skrælles fra hoved mod rod og den nederste træde ende brækkes af. Dette gøres nemmest mens aspargesene ligger på et skærebrædt, da de ellers nemt knækker. Aspargesene lægges skråt i en gryde med letsaltet kogevand. Hovederne bør ikke være dækket af vand. De koges i ca. 6-8 min og drypper af og lægges på et fad. Rødspættefiletterne lægges 2 og 2, hvid og mørk filet med hale mod hale over hinanden og foldes. Lægges i en kold smurt pande og hæld vand og hvidvin ved, krydre med salt og peber.
Dampes ved svag varme 10-12 minutter til kødet er lyst og fast. Server med de kogte kartofler og hollandaise og med rejer til pynt.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Puntarelle med ansjosdressing
Skyl salaten godt og pluk i mindre stykker. Pres hvidløg og rør sammen med moste ansjoser...
Indonesisk kyllingenudelsuppe
-Partér kyllingen, læg den i en gryde med nok vand til at dække den og tilsæt salt, peberk...
Lækker æblekage
Kernehus og skræl fjernes, og æblerne skæres i mindre stykker. Vend æblestykkerne med most...