Video: Chokoladekage med chokolademousse
Chokoladekage med chokolademousseKøkken:
Ingredienser:
Dansk
16
Tilberedningstid
30 minutter
Arbejdstid
3 timer 0 minutter
Antal personer:
-
275 gram Hvedemel
-
275 gram Sukker
-
85 gram Kakao
-
2 tsk Bagepulver
-
0.5 tsk Salt
-
2 stk Æg
-
200 gram Græsk yoghurt 10%
-
100 gram Smeltet smør
-
2 tsk Vanillesukker
-
1.5 deciliter Drikkeklar kaffe
-
4 spsk Likør
Pynt
-
400 gram Mørk chokolade
-
4 deciliter Piskefløde 38%
-
4 stk Pasteuriseret æggeblomme
-
6 stk Pasteuriseret æggehvide
-
1 deciliter Sukker
Chokoladekage med chokolademousse
Chokoladekage
I en skål røres alle de tørre ingredienser sammen.
I en anden skål piskes æg, græsk yoghurt, smeltet smør og vanillesukker sammen.
Dernæst tilsættes det skålen med de tørre ingredienser, og det hele røres godt sammen.
Hvis ikke du er til kaffe, kan du sagtens bruge varmt vand i stedet for.
Det må dog ikke være kogende varmt.
Hæld den drikkeklar kaffe eller varme vand løbende i skålen, mens det røres i dejen.
Ovnen varmes op ved, at den tændes på varmluft og temperatur 160 grader.
Chokoladekagen rækker til 4 springforme med 20 cm i diameter.
Gør springformene til chokoladekagen klar, og smør dem godt med smør og en passende mængde af sigtet kakao drysses ovenpå smørret i springformene.
Del dejen i hver af de 4 springforme, der skal omkring 300 gram dej i hver springform.
Chokoladekagen bages i omkring 15-18 minutter.
Brug tandstik tricket for at se om de er færdigbagte, når de er færdigbagte skal de have lov til at køle af på en rist.
NOTE: Ønsker du kagen skal bestå af færre bunde, kan du nøjes med at lave en halv portion af opskriften og dermed kun have to bunde.
Chokolademousse
Chokolademoussen består af ingredienserne under afsnittet 'pynt'.
Chokoladen hakkes groft og hældes op i en skål.
Derefter varmes fløden op til kogepunktet og hældes over den hakkede chokolade.
Der skal gå 2-3 minutter før chokoladen og fløden må røres rundt, derefter røres det godt sammen.
Når chokoladen er smeltet, tilsættes æggeblommerne chokoladen.
Det hele røres sammen.
I en anden skål laves en marengs ved at piske æggehviderne og sukkeret med en elpisker.
Marengsmassen vendes i chokoladen i første omgang er det kun en tredjedel der vendes i.
Dernæst vendes resten af marengsmassen forsigtigt i chokoladen.
Det er vigtigt, at det gøres forsigtigt.
Stil chokolademoussen på køl i 45 minutter.
Chokoladekage med chokolademousse
I opskriften er likør oplyst som ingrediens, og det er valgfrit om man ønsker at benytte sig af det i sin chokoladekage med chokolademousse.
I så fald man ønsker at gøre brug af likør, tilsættes kagerne likør i små mængder inden den samles til en samlet kage.
Chokoladekage med chokolademousse samles i en springform eller ved hjælp af en kagering.
For at samle alle kagerne til en kage bruges omkring 2/3 af chokolademoussen, som smøres mellem kagerne.
Stil kagen i køleskabet i 2 timer.
Når kagen har været på køl, tages den ud af formen og resten af chokolademoussen smøres på siderne og toppen, så er din chokoladekage med chokolademousse klar til servering, velbekomme!
Tips til pynt
Du kan pynte din chokoladekage med chokolademousse på mange måder. En af dem er ved at komme chokoladespåner og spiselige blomster på toppen. Det er kun fantasien der sætter grænser, så pynt løs.
Inspiration til nemme og imponerende chokolade desserter
At lave chokolademousse er ret nemt og på kort tid har man en lækker og ikke mindst en imponerende dessert, som man kan serveres for ens gæster eller en selv til en god omgang selvforkælelse. Lad dig inspirerer af disse opskrifter hvid chokolademousse, chokolademousse med mynte og chokolademousse med kaffe.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Lammekølle med rodfrugter
Sådan laver du lammekølle med rodfrugter Persillen hakkes og blandes med presset hvidløg,...
Nem blommemarmelade
Nem blommemarmeladeSkold, flå og fjern stenen fra blommerne og skær dem i mindre stykker.&...
Osso buco med safranris og cremulata
Skær 3-4 snit i kanten af hver kødskive - så de ikke danner skål under bruningen. Lad smør...