Video: Culottesteg med purløgssauce
Culottesteg med purløgssauceKøkken:
Ingredienser:
Dansk
19
Tilberedningstid
2 timer 0 minutter
Arbejdstid
1 timer 0 minutter
Antal personer:
-
2 kg Culotte
-
50 gram Smør
-
0.5 liter Vand
-
1 tsk Køkkensalt
-
0.5 tsk Grøn peberfrugt
-
2.5 deciliter Piskefløde 38%
-
5 spsk Creme fraiche 18%
-
5 spsk Creme fraiche 38%
-
3 spsk Frisk purløg
-
1 stk Hvidløgs fed
-
1 tsk Køkkensalt
-
0.5 tsk Grøn peberfrugt
-
1.5 kg Nye kartofler
-
0.5 deciliter Hvidvinseddike
-
5 spsk Vindruekerneolie
-
2 deciliter Vand
-
3 spsk Frisk purløg
-
1 tsk Køkkensalt
-
0.5 tsk Grøn peberfrugt
Rids med en kniv i fedtlaget og gnid salt og peber i ridserne.
Beregn stegetiden:
4 min. pr. 100 g kød, incl. bruning
Brun den ene side af stegen i en stegegryde med 25 g smør.
Vend stegen og brun den anden side i resten af smørret.
Når begge sider er brunet tilsæt vand, lad den stege med låg på ved svag varme.
Vend stegen efter halvdelen af stegetiden.
Mål temperaturen:
Stik et stegetermometer indtil centrum af stegen.
Temperaturen skal være 55º.
Stegen tages op og hviles i 10-20min tildækket (evt. i stanniol)
Rens og kog kartoflerne.
Skær dem derefter i skiver og spred dem ud i et fad.
Bland marinaden:
eddiken, olien, hakket frisk purløg, vand, salt og friskkværnet peber.
Hæld marinaden ud over kartoflerne i fadet, dæk fadet med folie eller stanniol.
Stil fadet i køleskabet i minimum 2 timer.
Pisk piskefløden svagt til den er cremet.
Tilsæt cremefraichen, presset hvidløg, frisk purløg (klippet), salt, kværnet peber og bland det forsigtigt.
Stil purløgssaucen tildækket i køleskabet i 30-45 min.
Ved servering:
Rør saucen let op eller bland saucen over i en frisk ny skål.
Drys evt. lidt purløg på saucen.
Vin - Domaines Lupier El Terroir - Stk. pris v/6 flasker
Vinhus: Domaines Lupier, Navarra, Spanien, Type: Rødvin Normal stk. pris v/køb af 6 flasker 190,- Spar 10% med Opskrifter.dks rabatkodeVin - Domaines Lupier El TerroirEl Terroir 2013 er lavet på 100% Garnacha (Grenache) fra 12 små parceller (den største er blot 0,7 hektar!) højt oppe i Navarra ved San Martín de... læs mere
Ved brug af rabatkode: OPSKRIFTER
Spørgsmål:
hvor længe skal en covette steg have og en god opskrift
Svar:
Du kan bruge den vedhæftede opskrift på culottesteg til din cuvette. Den skal have samme tid som i opskriften.
God fornøjelse.
Mvh.
Martin
Opskrifter.dk
19/12-2009 af Opskrifter.dk
Spørgsmål:
hej. Jeg fik engang til en barnedåb en kartoffelsalat med nye kartofler, peberfrugt, rucola og noget hindbærdressing. jeg har søgt højt og lavt efter en opskrift, da jeg godt kunne tænke mig at bruge den til mit bryllup d. 25 juli 2009, men har ikke været heldig. Er det en opskrift du kender? mvh Birthe
Svar:
hej Birthe
Nej - ikke lige den her variation, men her er opskrift på Hindbærdressing. Måske er det den ?
mvh
Dorthe
opskrifter.dk
Hindbærdressing
4 personer
10 -15 friske hindbær
1 spsk hvidvinseddike
2 spsk vand
20g sukker
½ tsk fint salt
friskkværnet peber
1 spsk rapsolie
Hindbærdressing: Mos hindbærrene let og pisk dem sammen med eddike, vand, sukker, salt og peber. Pisk olien i og smag til.
Kartoffelsalat kan laves på mange forskellige måder. Se denne her opskrift, hvor tilbehøret er marinerede nye kartofler:
27/06-2009 af Opskrifter.dk
Spørgsmål:
Hvor mange grader skal en culottesteg have for at være helt gennemstegt? Og hvor lang tid tager det ca. med et stykke på 1.2kg
Svar:
Hej Tak for mailen, themperaturen skal være ca. 70 grader med stegethermometer.
Jeg må gætte på ca; 1 time.
Mvh Tomas
opskrifter.dk
04/01-2008 af Opskrifter.dk
Spørgsmål:
Vil gerne høre hvor længe en culottesteg på 2 kg skal være i ovnen den skal være rosa i midten, jeg vil helst ikke have den i en gryde. jeg kan ikke rigtig finde ud af det da den ene siger noget og en anden noget andet Venligst Ingess
Svar:
Rids fedtlaget ligesom en flæskesteg. Krydr culotten med salt og peber og evt.rosmarin eller hvidløg og læd den i et stegefad.
Sæt den i ovnen og brun den i 10 min. Ved 225 grader.
Skru ned for varmen til 160 grader og steg videre indtil dit stegetermometer viser ca.68 grader, så er stegen svagt rosa.
Det tager ca.45-60 min.alt efter hvor tyk stegen er, så derfor vil jeg helt klart anbefale at du bruger stegetermometer - det skal sættes i stegen, så spidsen er i midten af kødet.
mvh
Dorthe
opskrifter.dk
23/02-2007 af Opskrifter.dk
Spørgsmål:
Jeg mangler en opskrift på en marinade til kold kartoffelsalat. Jeg skal servere den til rødt kød. Venlig hilsen Birgit
Svar:
Skriv kartofler i opskrifts søgning, så kommer der over 100 modeller. En del af dem er med marinerede kartofler, f.eks."Culottesteg med purløgssauce"
mvh Tomas
Opskrifter.dk
13/07-2006 af Opskrifter.dk
Spørgsmål:
Skal kartoflerne være kogte før de marineres?
Svar:
Det er kogte kartofler der skal bruges
mvh Tomas
Opskrifter.dk
05/07-2006 af Opskrifter.dk
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Senneps- og dilddressing
Pisk sennep, eddike, vand, sukker og salt sammen i en skål. Tilsæt olie i en tynd stråle,...
Bladselleri- og æblekompot
Bladselleri renses, skrælles og skæres i ca. 3 cm. lange stykker. Koges i letsaltet vand 1...
Marineret mørbrad i ovn
Sådan laver du marineret mørbrad i ovn Rens kødet for fedt og sener. Bland den kinesiske s...