Video: Hvid chokolademousse
Hvid chokolademousseKøkken:
Ingredienser:
Fransk
2
Tilberedningstid
1 timer 0 minutter
Arbejdstid
1 timer 0 minutter
Antal personer:
-
200 gram Hvid chokolade
-
4 deciliter Piskefløde 38%
Hvid chokolademousse
Bræk chokoladen i mindre stykker og smelt den i en skål over et vandbad.
Pisk derefter fløden og vend det forsigtigt i den let afkølede smeltede chokolade.
Stil på køl i mindst et par timer - gerne længere tid.
Din hvide chokolademousse er nu klar til at blive serveret!
Oprindelse
Chokolademousse er en dessert, der indeholder chokolade (enten hvid eller mørk). Retten indholder mange små luftbobler, der giver den en let luftig tekstur. Chokolademousse tilberedes typisk med pisket æggehvide eller flødeskum. Husblas kan også benyttes til at gøre moussen stiv.
Andre variationer
Hvis du er interesseret i nogle lidt mere interessante versioner kan vi foreslå denne lækre chokolademousse med kaffe eller hvis du er til lidt crunch har vi også en chokolademousse med flødeskum og brændte nødder.
Spørgsmål:
hej, jeg søger en opskrift på hvid chokolademousse, hvori der bla. indgår smør og måske creme fr.
Svar:
Du kan forsøge dig med denne opskrift på hvid chokolademousse.
Jeg håber, at den kan bruges.
Mvh.
Martin
Opskrifter.dk
09/11-2009 af Opskrifter.dk
Spørgsmål:
Jeg vil gerne vide hvilket tilbehør der høre til en thanksgiving middag (thanksgiving kalkun). Jeg skal står for en middag til 25 personer. Det må gerne være let at lave. Endvider vil jeg høre om du har nogle opskrifter til tilbehøret. Har fundet en til kalkunen. Kh Laura
Svar:
Der serveres ofte en form for tranebærkompot, hvor du kan bruge den vedhæftede opskrift.
Der serveres ligeledes kartofler, som både er alm. og søde kartofler(sweet potatoes).
Dem kan du lave på følgende måde(4-6 pers.):
500 g alm. kartofler
500 g søde kartofler
3 hakkede løg(gerne skalotteløg
et par hakkede hvidløgsfed
50 g smeltet smør
salt + peber
frisk timian
Kartofler og løg skæres i tynde skiver og fordeles i lag med salt, peber og timian.
Den smeltede smør hældes over sættes i ovnen ved 180 grader og bages ca. 1 time.
Saucen kan laves af stegefedtet/væden fra kalkunen som koges af med rødvin, sherry eller lign. og jævnes med lidt maizena.
Mvh.
Martin
Opskrifter.dk
08/11-2007 af Opskrifter.dk
Spørgsmål:
Hej! Jeg skal lave en bryllupskage, hvor bruden gerne vil have det ene lag med pistacie-et eller andet. Hvordan laver jeg det, så det kan holde i en bryllupskage? På forhånd tak fra Anni
Svar:
Du kan bruge den vedhæftede opskrift på hvid chokolademousse, hvor du tilsætter pistacienødder.
Nødderne rister du let på en pande, som du evt. kan glacere med honning, hvis du ønsker dem sødere - det gøres ved at tilsætte honning når nødderne har taget lidt farve, og så lade honningen koge ind.
Vend nødderne i moussen og anvend den som creme i lagkagen.
Mvh.
Martin
Opskrifter.dk
07/11-2007 af Opskrifter.dk
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Svampet banankage
Sådan laver du svampet banankageDe 4 æg og 600 g sukker piskes godt sammen. De 8 modne ban...
After eight roulade
Smelt chokoladen med vand ved svag varme. Pisk blommerne med halvdelen af sukkeret til det...
Karamelsovs
Sådan laver du karamelsovsEn lækker karamelsovs er lige det der skal til for at give isen...