Video: Banankage med Nutella
Banankage med NutellaKøkken:
Ingredienser:
Dansk
13
Tilberedningstid
15 minutter
Arbejdstid
50 minutter
Antal personer:
-
1 stk Vanillestang
-
200 gram Blødt smør
-
190 gram Sukker
-
4 stk Æg
-
210 gram Hvedemel
-
1 tsk Bagepulver
-
1.4 tsk Salt
-
3 stk Modne bananer
-
1.2 deciliter Kærnemælk
-
2 spsk Kakaopulver
-
100 gram Nutella
Pynt
-
150 gram Mørk chokolade
-
1.2 deciliter Piskefløde 38%
Banankage med nutella
Kagen
Ovnen tændes på 180 grader.
Vanillestangen skæres og kornene skrabes ud.
Kom sukker, smør og vanillekorn i en skål og pisk det hele sammen med en elpisker indtil det får en cremet konsistens.
Tilføj 1 æg til blandingen og pisk grundigt, og dette gøres med hver enkel æg indtil antallet af æg er brugt.
Meningen er, at æggene tilføjes 1 ad gangen og der piskes grundigt mellem hver enkel æg.
I en anden skål blandes bagepulver, salt og hvedemel og det sigtes i dejen.
Mos bananerne, dette kan gøres med en gaffel, og kom bananmosen og kærnemælken i dejen og rør det hele godt sammen.
Dejen skal deles i to skåle og det deles lige over.
Kom nutella og kakao i den ene skål og bland det godt sammen med dejen.
Du kan komme nutellaen i mikroovnen i nogle få sekunder, hvis den er hård og ikke så medgørlig.
Den anden skål forbliver som den er.
Kom bagepapir i springformen (24 cm i diameter), og du kan også sørge for at kanterne er smurt i smør eller olie.
Der er to skåle med dej, den ene er lys og den anden mørk, det er således, at de skiftevis hældes i formen ligesom en marmorkage.
Du kan også bruge en kniv for at skabe mønstret ved at trække den stille og rolig rundt i dejen.
Kagen tilberedes i omkring 50 minutter i ovnen.
Brug det famøse trick hvor der stikkes en tandstik ned i dejen for at se om den er færdigbagt, når den er færdigbagt skal kagen have lov til at afkøle i springformen inden chokoladecremen eller anden topping kommer på kagen.
Pynt - chokoladecreme
Kom den grofthakkede mørke chokolade og piskefløden i en skål.
De skal smeltes sammen enten over vandbad ved lav varme eller få sekunder i mikroovnen.
Når det er smeltet, røres det til en lækker chokoladecreme som smøres på kagen.
Chokoladecreme er en af de mange typer topping der kan kommes på kagen, og ønsker du intet af det er det også helt fint.
Du får uanset hvad nemlig en lækker banankage med nutella, velbekomme!
Din helt egen nutella
Hvis du har overskudshatten på og har lyst til at prøve at lave din egen nutella, kan du kaste dig ud i hjemmelavet nutella og bruge den i opskriften banankage med nutellla i stedet for en færdigkøbt. Den hjemmelavet nutella kan også nydes på en omgang bananpandekager eller koldhævede morgenboller, det er forkælelse i særklasse!
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Grillede kalvekoteletter med citron og persille
Pres hvidløget og hak persille og rosmarin. Bland ingredienserne til marinaden sammen.Læg...
Ramsløgssalt
Lav din egen Ramsløgssalt Snit eller riv ramsløg over og kom dem i en foodprocessor s...
Friskost
FriskostVarm mælken til 27 grader.Tilsæt kærnemælk og rør godt i blandingen.Lad blandingen...